Βρετανικό Μουσείο: «Πακετάρει» τα Γλυπτά του Παρθενώνα για να τα αποστείλει σε μουσεία άλλων χωρών!

Η ...ΑΠΟΓΡΑΦΗ...!!!

Τα δύο βασικά επιχείρηματα του Βρετανικού Μουσείου ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν γίνεται να επιστραφούν στην χώρα μας, επειδή πρώτον η Ελλάδα δεν έχει το κατάλληλο Μουσείο που θα εγγυηθεί την προστασία τους και δεύτερον γιατί «πρέπει να μείνουν αμετακίνητα», έχουν καταρρεύσει.

Μετά την δημιουργία του υπερσύγχρονου Μουσείου της Ακρόπολης και το πρόσφατο δάνειο του αγάλματος του Ιλισσού, στο μουσείο Ερμιτάζ της Ρωσίας, το οποίο έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, το Βρετανικό Μουσείο συνεχίζει όχι μόνο να κρατάει τα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά σκοπεύει να τα δανείσει και σε άλλες χώρες.

Τη στιγμή που οι Έλληνες προσδοκούν την επανένωση τους, το Βρετανικό Μουσείο, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου,
«πακετάρει», είκοσι από τα ογδόντα δύο εκθέματα για να τα αποστείλει σε μουσεία άλλων χωρών, που τα έχουν ζητήσει. Τα νέα δάνεια που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος τύπου του Βρετανικού Μουσείου, χωρίς να διευκρινίζεται πού θα σταλούν. «Τα Μουσεία σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει ενδιαφέρον, ζητώντας να τους δανείσουμε κάποια από τα Γλυπτά του Παρθενωνα. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε τέτοιες συζητήσεις» είπε ο εκπρόσωπος τύπου, σύμφωνα με την Independent.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Γλυπτά πρόκειται να «ταξιδέψουν» στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, σε μουσεία του Βερολίνου και στο Λούβρο, στο Παρίσι.

Ανάμεσα σε αυτά, το Βρετανικό Μουσείο ετοιμάζει να «δανείσει» το άγαλμα του θεού Διονύσου και την κεφαλή του αλόγου από το άρμα της Σελήνης.  Πρόκειται για γλυπτά από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα.

Το πρόσφατο δάνειο του αγάλματος του Ιλισσού στην Ρωσία, εξόργισε την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. «Προκαλεί τον ελληνικό λαό η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να "δανείσει" ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη» τόνισε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του με την οποία επέσημανε ότι «το τελευταίο μέχρι σήμερα Βρετανικό δόγμα περί "αμετακίνητων" γλυπτών του Παρθενώνα παύει να ισχύει. Όπως καταρρίφθηκε με τη λειτουργία του Μουσείου της Ακρόπολης και το άλλο "επιχείρημά" τους, αυτό της έλλειψης ανάλογου χώρου που θα μπορούσε να τα φιλοξενήσει».

Η θρασύτατη απάντηση του Νιλ Μακ Γκρέγκορ, διευθυντή του Μουσείου, δεν άργησε να έρθει: «Εμείς θέλουμε να δανείσουμε τα γλυπτά, σε όποιον θέλει να μας τα επιστρέψει πίσω» είχε πει.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ