Οι πρόγονοι των Ιρλανδών ήταν (και) Πόντιοι

Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΤΗΣ ΜΙΛΗΤΟΥ  από τν  J. C. Leyendecker in T. W. Rolleston's Myths & Legends of the Celtic Race, 1911
Οι πρόγονοι των κελτών Ιρλανδών ήταν μεσανατολίτες και...Πόντιοι (που πέρασαν και από την Ελλάδα)


«ΠΙΑΣΙΑΡΙΚΟΣ» Ο ...ΤΙΤΛΟΣ ΔΕΝ ΛΕΜΕ..ΟΜΩΣ  ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  ; 

Ιστορικοί και αρχαιολόγοι το υποπτεύονταν και έρχονται πλέον οι γενετιστές να το επιβεβαιώσουν: οι αρχαίοι Ιρλανδοί, που αποίκησαν το νησί τους και αποτέλεσαν τους προπάτορες του έθνους
τους, προέρχονταν από τη Μέση Ανατολή και τον Ποντιακό Καύκασο, φθάνοντας στην Ιρλανδία μετά από μια περιπετειώδη μετανάστευση μέσω της Νότιας Ευρώπης (και της Ελλάδας).

Οι αρχαίοι Ιρλανδοί, που αποίκισαν το νησί και αποτέλεσαν τους προπάτορες του ιρλανδικού έθνους, προέρχονταν από τη Μέση Ανατολή και τον Ποντιακό Καύκασο, έχοντας φτάσει στην Ιρλανδία μετά από περιπετειώδη μετανάστευση μέσω της Νότιας Ευρώπης και της Ελλάδας, σύμφωνα με έρευνα.

Η καταγωγή των Ιρλανδών -διαφορετική από των αγγλοσαξώνων- εδώ και πολλά χρόνια είναι ένα επίμαχο και πολύπλοκο ζήτημα που προβληματίζει τους επιστήμονες. 

Οι γενετιστές του Ινστιτούτου Γενετικής Smurfit του Κολλεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου και οι αρχαιολόγοι της Σχολής Γεωγραφίας, Αρχαιολογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Κουίνς του Μπέλφαστ, με επικεφαλής τον καθηγητή Νταν Μπράντλεϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ, ανέλυσαν για πρώτη φορά τα γονιδιώματα τεσσάρων ατόμων, μιας γυναίκας που ζούσε πριν από 5.200 χρόνια και τριών ανδρών που ζούσαν πριν από 4.000 χρόνια περίπου στην Ιρλανδία , το 3200 π.Χ και το 2000 π.Χ. δηλαδή.
Η γενετική ανάλυση αποκαλύπτει πως αρχικά υπήρξε μια μαζική μετανάστευση αγροτών της λίθινης εποχής από την «εύφορη ημισέληνο» της Μέσης Ανατολής [ σσ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ... ΟΥΤΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΦΟΡΗ ΗΜΙΣΕΛΙΝΟ....ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΟΙ ΓΕΝΕΤΗΣΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ...!!!....] και αργότερα, την εποχή του Χαλκού, ακολούθησε άλλη μία μετακίνηση από τη νοτιοανατολική Ευρώπη.



Οι άποικοι αυτοί αποτέλεσαν την «μαγιά» για τον κελτικό πληθυσμό της Ιρλανδίας. Οι εξ ανατολών «οικονομικοί μετανάστες» δεν ανταγωνίσθηκαν τον τοπικό πληθυσμό των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών (που γρήγορα εξαφανίσθηκαν), αλλά οι ίδιοι έγιναν οι πρώτοι Ιρλανδοί.

Οι αρχικοί μετακινούμενοι αγροτικοί πληθυσμοί από τις Βιβλικές περιοχές, όπου πρωτοεμφανίσθηκε η γεωργία, έφεραν μαζί τους τα ζώα τους, τα δημητριακά, τα κεραμικά, αλλά και τα γονίδια για τα μαύρα μαλλιά και τα καστανά μάτια που έχουν πολλοί σημερινοί Ιρλανδοί (και γι' αυτό μοιάζουν με Έλληνες). Οι επιστήμονες θεωρούν πιο πιθανό ότι, στο μακρύ ταξίδι τους από την Ανατολή έως τις ευρωπαϊκές ακτές του Ατλαντικού, οι πρώτοι μετανάστες πέρασαν από τη Νότια Ευρώπη.

Μετά από αυτούς τους πρώτους αγρότες, ακολούθησε ένα δεύτερο...ποντιακό κύμα αποίκων, από τις στέπες της νότιας Ρωσίας και τη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, οι οποίοι πλέον γνώριζαν την κατεργασία των μετάλλων, όπως του χρυσού και του χαλκού.

 Αυτοί μετέφεραν στην Ιρλανδία τα γονίδια για μια σπάνια -πολύ κοινή στη χώρα σήμερα- κληρονομική πάθηση του αίματος, την αιμοχρωμάτωση, καθώς επίσης τα γονίδια για την πέψη του γάλατος (ανθεκτικότητα στη λακτόζη) και τα γαλανά μάτια (που έχουν μερικοί σημερινοί Ιρλανδοί), αλλά πιθανώς και τη γλώσσα που κατόπιν εξελίχθηκε στα ιρλανδικά.

 ΠΗΓΗ:
http://www.huffingtonpost.gr/  (με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)
HuffPost Greece  |  Newsroom
Δημοσιεύθηκε: 29/12/2015 10:14 πμ 



[σ.σ :ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ..ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΕΡΕΥΝΑ »...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ «ΕΡΕΥΝΕΣ»....ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ  ΕΔΩ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ  ......ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΩΝ «ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ »  Ή «ΙΝΔΟΓΕΡΜΑΝΩΝ »  όπως την ονομάζουν οι εφευρέτες της  «ινδοευρωπαϊκης » ηλιθιότητας....ή μήπως κάνουμε λάθος  ; 




ΟΜΩΣ την  ...Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014  στο     http://pirforosellin.blogspot.gr/ ...και αλλού 

ΤΙΤΛΟΣ
Γιατί αποκρύπτονται οι Κέλτικοι μύθοι από το Υπουργείο Παιδείας όπου ομιλούν για Ελληνική καταγωγή Ιρλανδοί και Βρεττανοί ;


Οι γραπτές ιστορικές πηγές του Ελληνικού και του Ρωμαϊκού κόσμου είναι ελάχιστες. Ως λαός αναφέρονται αρχικά από τον Εκαταίο τον Μιλήσιο στο έργο του «Γεωγραφικά», δηλαδή τον 5ο αιώνα π.Χ.
  Ο Ιούλιος Καίσαρ στο βιβλίο του «Περί του Γαλατικού Πολέμου», ένα βιβλίο με την μορφή των απομνημονευμάτων μας δίδει τις ακόλουθες πληροφορίες : ότι οι θρησκευτικές τελετές
των Κελτών και των Γαλατών ήσαν ίδιες με τις Ελληνικές, ενώ στην γλώσσα όπου έψελναν οι Δρυΐδες ήτο επίσης η Ελληνική. Αλλά και οι αξιωματικοί του συνενοούντο με τους ιερείς των Κελτών, τους Δρυΐδες, ομιλούντες την Ελληνική.

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΙΔΙΕΣ ΑΥΤΕΣ  ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΜΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ; ...Ο ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ...!!!ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ  ΑΡΑ ....ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΕΣ ΤΩΝ ΚΕΛΤΩΝ ΜΕ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ....Ή ΟΧΙ ;.....

  Όπως και οι θεοί τους είχαν ίδιες ή παραφθαρμένες ονομασίες ελληνικές, όπως Diis Pater – Δευς [Ζευς] Πατέρας.
  Η ελληνική μυθολογία μας αναφέρει ότι όταν ο Ηρακλής εξεστράτευσε στην Δύση, ερωτεύθηκε την Γαλάτεια, μια νύμφη όπου μαζί της απέκτησε δυο υιούς τον Κέλτη και τον Γαλάτη. Όπου από αυτά τα δυο παιδιά του προήλθαν οι Κέλτες και οι Γαλάτες.

  Πρώτα στην Ιρλανδία και μετά την Βρεττανία. 
   Στην Ιρλανδία οι κέλτικες παραδόσεις και οι ελληνικότητες δεν εχάθησαν ποτέ. Όπου αυτό φαίνεται και από την Κέλτικη μυθολογία, και πρώτοι ήσαν οι Δαναοί και μετά οι Μιλήσιοι.
  Αναφέρει : «Μετά την δεύτερη μάχη του Μάγκ Τουρέδ [ετυμολογία αγγλικών λέξεων], οι Δαναοί [οι Δαναοί αναφέρονται στα Ομηρικά Έπη, όπου είναι η άλλη ονομασία των Αχαιών Ελλήνων] εκυβέρνησαν την Ιρλανδία μέχρι τον ερχομό των Μιλησίων, υιών του Μιλήτου [Η Μίλητος ήτο αποικία των Αθηναίων]».

  Ο Ιρλανδικός μύθος αναφέρει ότι η φυλή αυτή κατήγετο από θείους προγόνους.
  Συνεχίζει : Ήτο Πέμπτη, Πρωτομαγιά και 17η ημέρα της Σελήνης [σεληνιακό ημερολόγιο], όταν οι Μιλήσιοι έφθασαν στην Ιρλανδία. Πρωτομαγιά αποβιβάσθηκαν και ο Παρθάλων στα νησιά.

  Ο Ιρλανδικός μύθος αναφέρει ότι ο Βασιλέας Παρθάλων, ήρθε στην Ιρλανδία τρεις αιώνες περίπου μετά τον μεγάλο κατακλυσμό.[σ.σ.  ΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΙΟΥΣ]  Λέγεται ότι ξεκίνησε από την Μακεδονία ή Μέση Ελλάδα συνοδευόμενος από μια μικρή ομάδα ανθρώπων,  ήσαν 3 Δρυΐδες από την Δωδώνη, που ονομάζοντο Φίος, Αίολος και Φομόρης.    

Ένα αρχαίο Ιρλανδέζικο ποίημα του Αμέργινου ( Amergin Glúingel)  λέγει :

«Επικαλούμαι την γη της Ιρλανδίας.
Γαλήνια είναι η γόνιμη θάλασσα
γόνιμα είναι τα βουνά με καρποφόρα δένδρα,
γεμάτα με καρποφόρα δένδρα είναι τα δροσερά δάση,
δροσερά είναι τα νερά των καταρρακτών,
από καταρράκτες σχηματίζονται οι βαθιές λiμνούλες,
βαθιές λιμνούλες είναι οι πηγές των πλαγιών.

 Μια πηγή φυλών είναι η μεγάλη συνέλευσις,
η συνέλευσις των βασιλιάδων της Τάρας.

Η Τάρα είναι η ακρόπολις των φυλών,
των φυλών των απογόνων του Μίλητου,
του Μίλητου με τα πολλά καράβια και τις λέμβους.

Μια μεγαλειώδης λέμβος είναι η Ιρλανδία,
η μεγαλειώδης Ιρλανδία, η πολυτραγουδισμένη.

Να μια επίκλησις μεγάλης τέχνης
Επικαλούμαι την γη της Ιρλανδίας».


ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 

Milesians (Irish)



  Υπάρχει ακόμη πλήθος Ιρλανδικών μύθων που αναφέρονται στα ελληνικά φύλα που την αποίκισαν.
  Ακόμη και σήμερα οι Ιρλανδοί υπερηφανεύονται για την Ελληνική τους καταγωγή, όπου το κυρίαρχο πολεμικό τραγούδι του Ιρλανδικού Επαναστατικού Στρατού [Ι.Ρ.Α], έχει τον τίτλο «Ένα έθνος ενωμένο, ακόμη μια φορά», ανάμεσα στους στίχους του, υμνεί τους 300 του Λεωνίδα που εθυσιάσθηκαν για την Ελευθερία και καλεί τους Ιρλανδούς να θυμηθούν τους προγόνους τους και να τους μιμηθούν.
  Σήμερα επίσης υπάρχει στην Ιρλανδία πόλη με το όνομα Salonica, δηλαδή Θεσσαλονίκη, στην πλατεία της οποίας υπάρχει και άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  Δεύτερον στην Βρεττανία, οι μύθοι και οι παραδόσεις είναι και εδώ πάρα πολλές.
  Ο Αινείας μετά την άλωση της Τροίας, διέφυγε στην Ιταλία. Ο εγγονός του ο Βρούτος, σε ηλικία 15 ετών, αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει την χώρα στην οποία είχε γεννηθεί, και ηγούμενος με 3.000 νεαρούς Τρώες, ξεκίνησε να βρει την τύχη του. Στην εκστρατεία του αυτή τον ακολούθησαν και οι Έλληνες της κρητικής αποικίας της Καλαβρίας [περιοχή της νοτίου Ιταλίας], με ηγέτη τον Τεύκρο.

  Μετά από πολλές περιπέτειες αποφάσισε να αποικήσει την μεγάλη Λευκή νήσο της Βορείου θαλάσσης, όπως ονομάζετο τότε η Βρεττανία.
  Έφθασαν εκεί αφού εξερχόμενοι από τις Ηράκλειες στήλες ταξίδεψαν δυτικά, συναντώντες 4 τρωϊκές αποικίες τις οποίες κυβερνούσε ο Τράνιος.  

  Έφθασαν στην Λευκή Νήσο, όπου και την ονόμασαν Βρουτανία, από το όνομα του Βρούτου, όπου ίδρυσαν μια πόλη και την ονόμασαν Νέα Τροία, η οποία είναι το σημερινό Λονδίνο.

  Συμφώνως με όσα αναφέρει ο Όμηρος στην «Ιλιάδα», οι Τρώες μαζί με τους Κρήτες θεωρούνται οι αποικιστές της Βρεττανίας [παραφθορά του Βρουτανία ;], αλλά και οι ιδρυτές του πρώτου πολιτισμού στην Λευκή Νήσο.

   [Μυθιστορία, κεφάλαιο 5ο – Οι Κέλτες έχουν ελληνική καταγωγή, σελίδες 51-58, Στέφανος Μυτιλιανίος, εκδόσεις Νέα Θέσις 2000]

ΠΗΓΗ = Απόσπασμα από το βιβλίο του συγγραφέως  Ομήρου Ερμείδη με τον τίτλο «Έλληνες ή Ελληνίζοντες χριστιανοί»


ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ  ΑΠΟΙΚΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΩΩΝ πολύ αργότερα από την γερμανική θεωρία του 19ου αιώνα ,την λεγόμενη..... «ινδοευρωπαϊκή» εισβολή....



ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ  ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ  ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΣΤΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ....ΜΟΝΟΝ ...ΚΑΤΑ «ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ» ....ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΛΕΥΚΑΝΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ...ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ » ΕΡΕΥΝΕΣ ...ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ; 








ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ