Συγκλονιστική ανακάλυψη στην Αίγυπτο - Στο «φως» έξι μούμιες


Έξι μούμιες, ξύλινες σαρκοφάγοι σε ζωηρά χρώματα, χίλια ταφικά αγαλματίδια: αρχαιολόγοι έκαναν μεγάλες ανακαλύψεις ερευνώντας τάφο της φαραωνικής εποχής στη νότια Αίγυπτο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων.


Ο τάφος κοντά στην πόλη Λούξορ, που είναι ένα πραγματικό υπαίθριο μουσείο, και στην Κοιλάδα των Βασιλέων, ανήκε κατά τα φαινόμενα στον Ουσερχάτ, έναν εισαγγελέα της 18ης δυναστείας
(1550-1295 προ Χριστού), που φέρει τον τίτλο του «δικαστή της πόλης». Ωστόσο ο τάφος είχε χρησιμοποιηθεί εκ νέου μερικούς αιώνες αργότερα επί της 21ης δυναστείας, για να τοποθετηθούν εκεί και άλλες μούμιες.




«Ήταν έκπληξη που ανακαλύφθηκαν τόσα ευρήματα στο εσωτερικό (του τάφου): σκεύη από άργιλο που φέρουν το όνομα του ιδιοκτήτη του τάφου, σαρκοφάγοι και μούμιες, καθώς και περισσότερα από χίλια 'ουσέμπτι'", μικρά ταφικά αγαλματίδια που τοποθετούνταν μέσα στους τάφους», ανακοίνωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλεντ αλ-Ανάνι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον τάφο που οργανώθηκε για τους δημοσιογράφους. "Ήταν σημαντική ανακάλυψη, η οποία δεν έχει τελειώσει", πρόσθεσε.




«Υπάρχουν σχεδόν έξι μούμιες, αλλά και άλλα ευρήματα που δείχνουν ότι μπορεί μελλοντικά να έχουμε περισσότερα», δήλωσε η Νεβίν ελ-'Αρεφ, εκπρόσωπος του υπουργείου.
Η Αίγυπτος έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως στην εκπόνηση διαφόρων αρχαιολογικών σχεδίων με την ελπίδα να δει νέες ανακαλύψεις στον τομέα αυτόν.


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ