Χαμένη πόλη στο Ιράκ, που ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους


Χαμένη πόλη στο Ιράκ, που ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους

Φωτογραφίες από  Drone χρησιμοποιήθηκαν για να ανακαλύψουν αδρανή ερείπια

Οι αρχαιολόγοι στο Ιράκ έχουν ανακαλύψει μια πόλη,  η οποία χάθηκε για περισσότερα από 2.000 χρόνια,με τη βοήθεια της φωτογραφίας και των αποχαρακτηρισμένων πληροφοριών της CIA του 1960.


Το Qalatga Darband, το οποίο πιστεύεται ότι ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο, ανακαλύφθηκε από μια ομάδα Ιρακινών και Βρετανών αρχαιολόγων με επικεφαλής ειδικούς από το Βρετανικό Μουσείο.







Ερείπια της πόλεως 




Μια πληθώρα κεραμιδιών από τερακότα και ελληνικά και ρωμαϊκά αγάλματα υποδηλώνει ότι η πόλη, η οποία έχει τώρα ένα ακμάζον εμπόριο οίνου, θα μπορούσε να δημιουργηθεί από τον Αλέξανδρο. Εικόνα είναι ένα άγαλμα γυμνού άνδρα

Ο John MacGinnis, ο οποίος ηγείται της ομάδας στο έδαφος, δήλωσε στους The Times : "Είναι πρώτες μέρες, αλλά πιστεύουμε ότι θα ήταν μια πολυσύχναστη πόλη στον δρόμο από το Ιράκ προς το Ιράν. Μπορείτε να φανταστείτε τους ανθρώπους που προμηθεύουν κρασί στους στρατιώτες που περνούν ".

Σχεδόν 2.300 χρόνια μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι μία  «χαμένη πόλη» βρέθηκε στο Qalatga Darband του Ιράκ. Εμφανίζεται εδώ το πέρασμα Darband-i Rania από τα βορειοανατολικά. Ο χώρος του Qalatga Darband είναι η τριγωνική γη πέρα από το γεφύρι στα δεξιά

Ο τόπος αρχικά τράβηξε την  προσοχή των αρχαιολόγων μετά την απελευθέρωση των αποχαρακτηρισμένων δορυφορικών φωτογραφιών της CIA από τη δεκαετία του 1960, που φαινόταν να δείχνει το περίγραμμα των ερειπίων.


Αρχαιολόγοι στο Βρετανικό Μουσείο έχουν βρει πολλά αγάλματα και νομίσματα και έχουν διαπιστώσει ότι υπήρχε μια πόλη κατά τον πρώτο και δεύτερο αιώνα π.Χ. που είχε έντονες ελληνικές και ρωμαϊκές επιρροές

Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι αφού ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο, τελικά εγκατέστησε στην περιοχή  περίπου 3.000 βετεράνους των εκστρατειών του.


Ο Δρ MacGinnis και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν στη συνέχεια drones για να ανακαλύψουν τα περιγράμματα των κτιρίων που έμειναν κάτω από το έδαφος για αιώνες.
Ελληνικά νομίσματα και αγάλματα ελληνικών και ελληνορωμαϊκών θεοτήτων επίσης έχουν βρεθεί στο χώρο του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ένα γράφημα για το τι θα φαινόταν στην «χαμένη πόλη», με ένα ναό, εσωτερικό φρούριο και εγκαταστάσεις παραγωγής  κρασιού. Οι αγρότες στην περιοχή είχαν βρει τα ερείπια μεγάλων κτιρίων και ένα μεγάλο οχυρό τοίχο στην περιοχή

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης κεραμίδια από ψημένο πηλό , όπως αυτό το αρχέτυπο (εικόνα) - το οποίο υποδηλώνει ελληνικές και ρωμαϊκές επιρροές
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Qalatga Darband βρίσκεται στη διαδρομή που ο  Μεγάς Αλέξανδρος  πήρε για να επιτεθεί στον Δαρείο ΙΙΙ της Περσίας το 331 π.Χ.

Εύρημα αγάλματος  κατά χώραν από μέλος της ανασκαφικής ομάδος.

Προσωπικό του Βρετανικού Μουσείου εκπαιδεύει εμπειρογνώμονες της Ιρακινής κληρονομιάς σε ένα σχέδιο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους αρχαιολόγους να προστατεύουν ιστορικούς τόπους σε περιοχές της Μέσης Ανατολής που έχουν επηρεαστεί σοβαρά από πολεμικές  συγκρούσεις.

Οι ερευνητές παρατήρησαν αρχικά προφανώς αρχαία ευρήματα στον ιρακινό οικισμό, γνωστό ως Qalatga Darband (εικονογραφημένο), αφού είδαν τα αποχαρακτηρισμένα αμερικανικά κατασκοπευτικά γυρίσματα από τη δεκαετία του 1960. Ωστόσο, μία αρχαιολογική ανασκαφή δεν ήταν εφικτή όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν έλεγχε το Ιράκ.


Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για την Διαχείριση Κληρονομιών Έκτακτης Ανάγκης έχει εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους σε προηγμένες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων συστημάτων εντοπισμού θέσης, των δορυφορικών εικόνων και της γεωφυσικής.

Χρησιμοποιώντας πιο πρόσφατα πλάνα φωτογραφιών, οι ειδικοί έχουν πλέον διαπιστώσει ότι υπήρχε μια πόλη κατά τον πρώτο και δεύτερο αιώνα π.Χ., η οποία είχε ισχυρές ελληνικές και ρωμαϊκές επιρροές. Εικόνα είναι νόμισμα του  Orodes II

Οι υπηρεσίες της Ιρακινής κληρονομιάς έχουν επηρεαστεί σοβαρά από το χάος που ακολούθησε την εισβολή που οδήγησε στις ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003.Η   ISIS  κατέστρεψε έναν αριθμό ιστορικών χώρων για σκοπούς προπαγάνδας, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων τμημάτων της αρχαίας ασιατικής πόλης Niveneh και του ναού του Baalshamin στην Παλμύρα.













ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ