Διάφοροι Ιστορικοί χώροι στην Κωνσταντινούπολη θα κατεδαφιστούν για ανακατασκευή...!


Ο Ερντογάν σχεδιάζει να γκρεμίσει και να ανακατασκευάσει - ανακαινίσει  ιστορικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης μαζί με Καταριανούς... Δεν γνωρίζουμε πόσα από τα βυζαντινά μεγαλουργήματα θα «ανακαινίσει ή ... «μετασκευάσει» ...!



Κίνδυνος για την «Βυζαντινή » παγκόσμια κληρονομιά 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη την Κυριακή ότι μερικά από τα ιστορικά κτίρια στη διάσημη ιστορική χερσόνησο της Κωνσταντινουπόλεως  θα κατεδαφιστούν και θα ξαναχτιστούν από μια κοινή  εταιρεία σύμπραξης Τουρκίας και  Κατάρ.

Οι ιστορικοί χώροι στην Κωνσταντινούπολη θα κατεδαφιστούν για ανακατασκευή-Το Τζαμί Süleymaniye [Φ : Chora Travel]

Στις παρατηρήσεις του, που επέστησαν στην συνέντευξη, αναφέρονται ρητά στην περιοχή γύρω από το ιστορικό οθωμανικό τζαμί Süleymaniye, ένα από τα ορόσημα της πόλης. ..."Όλη αυτή η ιστορική κληρονομιά  κλπ. θα καταστραφεί δηλαδή τα κτήρια θα κατεδαφιστούν με τη συνεργασία μιας Καταριανής -Τουρκικής εταιρείας και του Kiptaş [δημοτικού εργολάβου] και θα ανοικοδομηθούν με βάση τα πρωτότυπα," δήλωσε ο Erdoğan. Συνεχίζοντας  λέει ότι η περιοχή θα μετατραπεί σε "μείζονος έλξης" χώρος ... (“major attraction”)...  μετά την ανασυγκρότηση. (ΣΣ Όμως ...Ποιος ιστορικός εγγυάται τα κατασκευαστικά πρωτότυπα των διαφόρων αρχαίων  κτηρίων ;)



Ο χώρος που αναφέρουν οι Τούρκοι βρίθει βυζαντινών μνημείων 


Ωστόσο, οι χρήστες των κοινωνικών μέσων εκεί αναρωτήθηκαν γιατί μια υπάρχουσα ιστορική τοποθεσία θα πρέπει να κατεδαφιστεί μόνο για να ξαναχτιστεί. Οι άνθρωποι εκεί επέκριναν επίσης τη συνεργασία με την εταιρεία Qatari Diar, η οποία δεν έχει εμπειρία σε έργα ιστορικής ανακαίνισης.
Η περιοχή που ο Erdoğan σχεδιάζει να κατεδαφίσει περιλαμβάνεται στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.
Με πληροφορίες από την  Είδηση που ανέφερε το Turkish Minute στις  25 Φεβρουαρίου , 2019


Αν διερωτάται δε κάποιος γιατί υπάρχουν τόσες πολλές σημαίες της Τουρκικής Δημοκρατίας σε ένα τόσο μικρό γεωγραφικό χώρο ...Σαν να θέλει να πιστοποιήσει κάποιος επήλυδας ότι ....Εδώ αυτά είναι δικά μας ....Δεν έχει παρά να δει στο παρακάτω βίντεο νέους Τούρκους να βλέπουν το ποσοστό της «τουρκικότητας» τους  τους σε ανάλυση DNA  όταν διαπιστώνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι ...Ελληνικό !
Στον πίνακα αριστερά που προβάλει τους λέει το περισσότερο έως και λιγότερο ποσοστό καταγωγής τους ...Σε μερικούς το Ελληνικό  ποσοστό καταγωγής τους είναι 51% και μετά διανέμεται προερχόμενο από διάφορα μέρη του κόσμου .













ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ