Αίγυπτος Μία ολόκληρη, ρωμαϊκής περιόδου πόλη ανακαλύφθηκε στο Λούξορ


Ανακαλύφθηκε ένα πλήρες οικιστικό χωριό, με δύο πύργους περιστεριών.
Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στις ανασκαφές του Λούξορ, στην Αίγυπτο, αποκάλυψαν μια ολόκληρη  πόλη ηλικίας 1.800 ετών.

Ο Μουσταφά Γουαζίρι, Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ανακοίνωσε ότι η πόλη χρονολογείται από τον 2ο – 3ο αιώνα μ.Χ. και τη χαρακτήρισε «την παλαιότερη και σημαντικότερη πόλη που έχει βρεθεί στην ανατολική όχθη του Λούξορ».

«Ανακαλύφθηκε ένα πλήρες οικιστικό χωριό, με δύο πύργους περιστεριών που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά», ακούγεται να εξηγεί ο Γουαζίρι, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

Οι πύργοι αυτοί χρησίμευαν ως φωλιές στις οποίες εκτρέφονταν ταχυδρομικά περιστέρια. Τα πουλιά χρησιμοποιούνταν στη συνέχεια για την αποστολή μηνυμάτων σε άλλα μέρη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Οι ανασκαφές, οι οποίες είχαν ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, αποκάλυψαν επίσης εργαλεία και έναν μικρό θησαυρό αγγείων και χάλκινων ρωμαϊκών νομισμάτων.Το Λούξορ, όπου έγινε η ανακάλυψη, είναι μια σύγχρονη πόλη στις όχθες του Νείλου, στην τοποθεσία της αρχαίας Θήβας. 
Εκεί εκτείνεται η Κοιλάδα των Βασιλέων μια από τις σημαντικότερες περιοχές της Αρχαίας Αιγύπτου με περισσότερους από 60 τάφους Φαραώ, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1979.


Ο Γουαζίρι εξήρε τη νέα ανακάλυψη ως ένα σπάνιο εύρημα σε μια ήδη «εξαιρετική» σεζόν. Το Λούξορ είναι διαχρονικά τόπος πλούσιος σε αρχαιολογικά ευρήματα και η πόλη που αποκαλύφθηκε, ακολουθεί το μπαράζ των τάφων που είχαν ανακαλυφθεί τις προηγούμενες ημέρες, λίγο πριν από τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο.

Πηγή CNN

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ