Χειροποίητο βουδιστικό άγαλμα 1.000 ετών από μετεωρίτη και το μυστικό του αριστερόστροφου αγκυλωτού σταυρού του


Ανακαλύφθηκε από μια ναζιστική εκστρατεία το 1938, το απίστευτο  1.000 ετών βουδιστικό άγαλμα το οποίο κατασκευάσθηκε από ένα μετεωρίτη.
Οι ερευνητές έκπληκτοι  βρήκαν ότι το ανεκτίμητο άγαλμα έγινε από σπάνιο μετεωρίτη.
Έχει 24 εκατοστά ύψος, ζυγίζει 10 κιλά και απεικονίζει
τον θεό Vaisravana.
Σε μια ανακάλυψη που ακούγεται παράξενα όπως και η πλοκή της ταινίας Indiana Jones, οι ερευνητές δεν μπορούσαν  να πιστέψουν ότι το βουδιστικό άγαλμα 1.000 ετών που ανακαλύφθηκε από μια ναζιστική εκστρατεία το 1938 είναι κατασκευασμένο από ένα μετεωρίτη.
Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Meteoritics and Planetary Science, αποκαλύπτουν ότι το ανεκτίμητο άγαλμα προέρχεται από μια σπάνια κατηγορία μετεωρίτη ataxite, δηλαδή μία κατηγορία μετεωριτών σιδήρου με υψηλή περιεκτικότητα σε νικέλιο.

Το άγαλμα, που είναι γνωστό ως Iron Man, ζυγίζει 10 κιλά και είναι περίπου 24 εκατοστά ύψος.
«Το άγαλμα ήταν λαξευμένο  από ένα κομμάτι μετεωρίτη Chinga (μετεωρίτης σιδήρου) που έπεσε σε παραμεθόριες περιοχές μεταξύ της Μογγολίας και τη Σιβηρίας  περίπου 15.000 χρόνια πριν,» είπε ο Δρ Elmar Buchner από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, ο οποίος έκανε την ανακάλυψη.
«Ενώ τα πρώτα συντρίμμια επίσημα ανακαλύφθηκαν το 1913 περιέχοντας  επικάλυψη χρυσού,  πιστεύουμε ότι το κομμάτι αυτού  του πολύτιμου μετεωρίτη συλλέχθηκε πολλούς αιώνες πριν».

Η ομάδα ήταν σε θέση να το χαρακτηρίσει ως ένα ataxite, όπως αναφέραμε, μια σπάνια κατηγορία μετεωριτών σιδήρου με υψηλή περιεκτικότητα σε νικέλιο.



Ο μεγαλύτερος πάντως μετεωρίτης  που έγινε ποτέ γνωστός,  ο «Hoba μετεωρίτης»  από τη Ναμίμπια, είναι ένα μετεωρίτης  ataxite και  ζυγίζει  περισσότερο από 60 τόνους.

Το άγαλμα «Iron Man», πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει μια μορφή μεταξύ των Βουδιστών και προέρχεται από την  προ-βουδιστική κουλτούρα Bon που απεικονίζει τον θεό Vaisravana, είναι ο βουδιστής βασιλιάς του Βορρά, γνωστός  και ως Jambhala στο Θιβέτ.

Ανακαλύφθηκε το 1938 από μια αποστολή των Γερμανών επιστημόνων με επικεφαλής τον γνωστό ζωολόγο Ernst Schäfer.
Ο Elmar Buchner του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης δήλωσε την Πέμπτη,  ότι το άγαλμα μεταφέρθηκε στην Γερμανία με την αποστολή Schaefer.

Παρόμοιες ναζιστικές αποστολές γινόντουσαν από το 1938 στο Θιβέτ,  για να εντοπίσουν την προέλευση της Άριας φυλής –ο ακρογωνιαίος λίθος  της  ρατσιστικής ιδεολογίας των Ναζί.

ΣΧΟΛΙΟ: Papafigos Όμως αυτό που δεν πρόσεξαν οι επιστήμονες ή δεν το αναφέρουν, είναι ότι ο αγκυλωτός σταυρός πάνω στο άγαλμα είναι αριστερόστροφος και όχι δεξιόστροφος.


Τι σημαίνει αυτό;


Σύμφωνα με την ανωτέρω φωτογραφία υπάρχει ο αγκυλωτός σταυρός που οι βραχίονες του κάμπτονται προς τα δεξιά και λέγεται δεξιόστροφος και ο αντίθετος αγκυλωτός σταυρός που οι βραχίονες του κάμπτονται προς τα αριστερά και λέγεται αριστερόστροφος όπως φαίνεται στην ανωτέρω εικόνα.

Σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα ο δεξιόστροφος είναι ένα ηλιακό σύμβολο και συμβολίζει την πορεία του ήλιου από την ανατολή προς τη δύση.
Αντίθετα ο αριστερόστροφος συμβολίζει την αντίθετη πορεία, την πορεία της νύχτας.
Στη θεμελιώδη αυτή διαφορά συμβολισμού, ανάμεσα στα δύο είδη αγκυλωτού σταυρού, οφείλεται η λειτουργία του πρώτου ως συμβόλου της ευημερίας και της ευτυχίας και του δεύτερου ως συμβόλου του σκότους και της φοβερής θεάς Κάλι.

Εδώ θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω χωρίς να αμφισβητώ την επιστημονική άποψη και ιδιότητα οποιουδήποτε και να σας πω γιατί :
Έχουμε παρατηρήσει ότι σε πολλά αρχαιολογικά ελληνικά ευρήματα, από αμφορείς και γυναικείες τοξοειδείς πόρπες, οι σταυροί είναι όπως του Χίτλερ δεξιόστροφοι, αλλά δεν μας είπε κανένας ότι τα περισσότερα τα βρήκαν σε τάφους,  που σημαίνει ότι άνθρωποι και πράγματα που τα έθαβαν μαζί, ακολούθησαν την πορεία  από ανατολή στη δύση δηλαδή στο σκότος.
Το θυμιατήρι της φωτογραφίας έχει και αριστερόστροφο και δεξιόστροφο σταυρό, γιατί άραγε δεν μας ευλογούν και στη ζωή και στο θάνατο στην εκκλησία ;

Αν παρατηρήσατε στο άγαλμα του Βούδα και στη Θεά Αφροδίτη οι αγκυλωτοί σταυροί και στις δύο φωτογραφίες είναι αριστερόστροφοι ο ένας για την καλοσύνη και την διδασκαλία και η Αφροδίτη για τον έρωτα και την γονιμότητα.



Το ίδιο αριστερόστροφο σταυρό έχει και το μολύβδινο ειδώλειο θεάς της γονιμότητας της Τροίας στην εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος.
Πολλοί συγγραφείς και ερευνητές όπως ο Joseph J. Caar γράφουν ότι οι περισσότεροι πολιτισμοί ευνοούν την αριστερόστροφη σβάστικα διότι πιστεύεται ότι περιστρέφεται με την κίνηση του ήλιου από τότε πού οι έννοιες του καλού και του σωστού είναι συνδεδεμένες με το σύμβολο.

Η δεξιόστροφη σβάστικα των Ναζί, σχεδόν παγκόσμια αντιπροσωπεύει το κακό και τη στέρηση της αρμονίας με τους νόμους του σύμπαντος.


Πηγή: Μετάφραση από http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2209017/Discovered-Nazi-expedition-1936-incredible-1-000-year-old-Buddhist-statue-METEORITE.html   και από στοιχεία Papafigos (alithina.gr)

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ