Αρχαίο άγαλμα ανακαλύφθηκε στο κόλπο της Νάπολης

Το γλυπτό, που απεικονίζει μια γυναικεία φιγούρα μικρότερο από φυσικό μέγεθος, βρέθηκε στα ανοικτά των ακτών της πόλης της Baia που είναι ήδη ένα υποβρύχιο αρχαιολογικό πάρκο.

Ιταλοί αρχαιολόγοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι έχουν ανακτήσει αρχαίο μαρμάρινο άγαλμα που εντοπίστηκε από δύτη έπρεπε να ανήκει
σε ένα αυτοκρατορικό παλάτι, που τώρα είναι κάτω από το νερό στον κόλπο της Νάπολης.
Από την ποιότητα του μάρμαρου θα μάθουμε που κατασκευάστηκε αλλά και πότε. Πιθανό να είναι ελληνικό .
«Η ανακάλυψη είναι σημαντική και κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, λόγω της ποιότητας του μαρμάρου και την άριστη ποιότητα κατασκευής του γλυπτού," δήλωσε ο Paolo Caputo, ένας τοπικός αξιωματούχος σε θέματα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το άγαλμα είναι από μια γυναικεία μορφή και ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο έξω από την ακτή κοντά στην πόλη Baia σε ένα υποβρύχιο αρχαιολογικό πάρκο. Το άγαλμα αυτό είναι ακέφαλο και χωρίς όπλα. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν πρόκειται για μια θεότητα ή ένα μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας," είπε Caputo. Η περιοχή γύρω από Baia ήταν ένα ιαματικό θέρετρο που ήταν δημοφιλής στη Ρωμαϊκή εποχή και έχει πολλές βίλες την ρωμαϊκή εποχή Μία από αυτές κατασχέθηκαν από τον αυτοκράτορα Νέρωνα (37-68 μ.Χ.) για να μετατραπεί σε θερινή κατοικία και ήταν εκεί όπου βρέθηκε το άγαλμα .

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ