Οκταμελές συνεργείο στέλνει το BBC στην Αμφίπολη

Προτείνουμε  να κάνει κανένα ρεπορτάζ για την επιστροφή των κλεμμένων του Παρθενώνα  το BBC....
Το μεγάλο ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών και διεθνών ΜΜΕ για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη επιβεβαιώνεται και από την πρόθεση του βρετανικού δικτύου BBC να στείλει στην περιοχή των ερευνών οκταμελή δημοσιογραφική αποστολή για να καλύψουν τις ανασκαφές στον τύμβο στην θέση Καστά.Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών Μέσων Ενημέρωσης συνεργάτες του BBC στην Ελλάδα έχουν έλθει σε επαφή με συναδέλφους τους στην Θεσσαλονίκη ζητώντας τη βοήθειά τους όχι μόνο για την παρακολούθηση των ερευνών αλλά και για ολόκληρο το υλικό που έχει καταγραφεί έως τώρα.

Ήδη παραγωγοί του βρετανικού δικτύου φέρεται να έχουν επισκεφτεί την
περιοχή της Μεσολακκιάς Σερρών ώστε να έχουν μια πρώτη εικόνα τόσο για την τεχνική υποδομή των επικοινωνιών της περιοχής όσο και για να εντοπίσουν τη βάση της δημοσιογραφικής τους έρευνας καθώς η πλησιέστερη πανσιόν απέχει 25 χιλιόμετρα από τον τόπο της ανασκαφής.


ΕΠΙΣΗΣ διαβάσαμε ...............


Κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης οι ανασκαφές στο λόφο Καστά. Οκταμελές συνεργείο του BBC με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό εγκαθίσταται από την ερχόμενη εβδομάδα έξω από το αρχαιολογικό χώρο της Μεσολακκιάς για να μεταδίδει όλες τις εξελίξεις από την αρχαιολογική σκαπάνη που διεξάγει η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη.

Όπως αναφέρει το thousandnews.gr,συνεργάτες του BBC στην Ελλάδα ήδη ζήτησαν πληροφορίες από τους απεσταλμένους της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100 καθώς παρακολουθούν τις εξελίξεις από την πρώτη στιγμή. Το ΒΒC εκτός του ότι θα παρακολουθεί την ανασκαφική πορεία του έργου εξεδήλωσε άμεσο ενδιαφέρον για ολόκληρο το τηλεοπτικό υλικό που έχει καταγραφεί έως τώρα από την πρώτη ημέρα.

Παραγωγός του ΒΒC επισκέφθηκε το Σάββατο την Μεσολακκιά προκειμένου να διαπιστώσει την τεχνική υποδομή των επικοινωνιών της περιοχής που απαιτείται για τις μεταδόσεις ώστε να έχουν προβλεφθεί όλες οι απρόσμενες περιπέτειες .Βασικό πρόβλημα εντόπισαν στην διαμονή τους καθώς η ποιο κοντινή και μοναδική πανσιόν απέχει 25 χιλιόμετρα. Έτσι θεωρούν ως πιο εφαρμόσιμη λύση -πλην την εκμετάλλευση των χώρων του μεγάλου φορτηγού με τα μηχανήματα που μεταφέρουν -την τοποθέτηση ενός μεγάλου τροχόσπιτου.

Το έργο των δημοσιογράφων στην περιοχή της Μεσολακκιάς συναντά εμπόδια καθώς τα κινητά τηλέφωνα ,λόγω υπερφόρτωσης του δικτύων, πολλές φορές δεν λειτουργούν ενώ προβλήματα παρατηρούνται στη χρήση του διαδικτύου.