Περί οπής...


Μην αφήνετε τον κόσμο να σκέφτεται τρελά πράγματα…


Θα παρακαλούσαμε τους ανασκαφείς  να ανακοινώσουν πότε θα αποκατασταθεί η οπή στο κέντρο του εκπληκτικού ψηφιδωτού .Εάν  την έχουν κάνει αυτοί κατά την διάρκεια της εκσκαφής δεν
πειράζει. Εξάλλου εργάζονται κάτω από μεγάλη, παγκόσμια ,πίεση όλοι τους κοιτάνε ,από όλον τον Κόσμο .Που να φανταστεί κάποιος τέτοιο ,πρωτόγνωρο, ψηφιδωτό σε τύμβο....!
 
Όλος αυτός ο μεγάλος όγκος χώματος δεξιά- αριστερά που βλέπουμε για να αφαιρεθεί… σε αρχαιολογική ανασκαφή …Θέλει κόπο… Και από που θα άρχιζαν λοιπόν ; Μα φυσικά από το κέντρο του χώρου …Όπως εδώ …Δεν πειράζει εάν διαπέρασε ο ανασκαφέας το δάπεδο Κατά λάθος…. ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΗΦΙΔΕΣ…ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..



Παράξενο η οπή στο ψηφιδωτό είναι ακριβώς, μα ακριβώς στο κέντρο της σύνθεσης .

 Ανακοινώσατε ότι το ψηφιδωτό θα σκεπαστεί για  να συνεχισθούν οι εργασίες ,εξαιρετικά , αλλά πέστε μας ότι ….Έχουμε..... ΟΛΕΣ...όχι μερικές όπως ανακοινώσατε... ΤΙΣ ΨΗΦΙΔΕΣ ,δεν χρειάζεται να αναφερθεί κάτι άλλο ….Εμείς θα καταλάβουμε…!!! 


Ατυχήματα συνέβαιναν ,συμβαίνουν και θα συμβαίνουν παντού.Αλλιώς δώστε μια πιθανή εξήγηση, ας πούμε έπεσε μεγάλο κομμάτι οροφής και συνέθλιψε το ψηφιδωτό …ή πιθανά βάνδαλοι για να σπάσουν την μαρμάρινη πόρτα έβαλαν εκεί βάση εξολκέα ή κάτι άλλο και έτσι εθραύσθη το ψηφιδωτό ,όπως σκέφτηκε ο φίλος μου ο George W. .όπως μου έγραψε από τις ΗΠΑ, όπου παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα εδώ .Είπαμε ....Παγκόσμιο το ενδιαφέρον



ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ




















ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ