1.700-ετών ελληνικό χειρόγραφο ανακαλύφθηκε στο eBay




 Ένα 1.700-ετών  τμήμα από το Ευαγγέλιο του Ιωάννη  τοποθετήθηκε  για πώληση στο  eBay με τιμή που ξεκινούσε  από $ 99 διασώθηκε από έναν  έξυπνο καθηγητή θρησκευτικών σπουδών από τις ΗΠΑ.
Η πώληση του ανεκτίμητου  τεχνουργήματος  διακόπηκε  μόνο αφού ο Δρ Τζέφρι Σμιθ από το Πανεπιστήμιο του Τέξας παρατηρήσει τη διαφήμιση στο διαδίκτυο και παρακάλεσε τον πωλητή για να τον αφήσει να μελετήσει τον πάπυρο .
Χρονολογείται γύρω στο 250-300
μ.Χ. το μικρό κομμάτι της ελληνικής παπύρου έχει έξι γραμμές της Αγίας Γραφής  γραμμένες σε αυτό.
"Σκέφτηκα, αυτό δεν μπορεί να επιτρέπεται να το πωλούν στο  eBay," είπε ο Δρ Τζέφρι Σμιθ στους New York Times. "Γιατί  απλά θα εξαφανιστεί σε μια ιδιωτική συλλογή."

"Πολύ σπάνιο  θραύσμα αρχαίου παπύρου στην ελληνική γλώσσα, Ιωάννης 1 50-51 " όπως ο  πωλητής το περιγράφει στη διαφήμιση του eBay.

Το σπάνιο εύρημα πιστεύεται ότι προέρχονται από έναν κύλινδρο και όχι από ένα κώδικα, καθιστώντας το ένα από τα λίγα γνωστά ελληνικά κομμάτια της Καινής Διαθήκης του είδους του.
Φαίνεται πως το αρχαίο χειρόγραφο  είχε πωληθεί σε έναν συγγενή του , μελετητή της Βίβλου τον 20ου αιώνα, αναφέρει ο Harold R Willoughby, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το έχει βρει κρυμμένο σε μια δέσμη με  παλαιές  επιστολές της οικογένειας του.


 


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ