Μ.Ασία : Ελληνικά Παιχνίδια 2.100 ετών ανακαλύφθηκαν σε παιδικούς τάφους στο αρχαιοελληνικό Πάριον



 Αρχαία παιχνίδια ηλικίας 2100 χρόνων από την Ελληνιστική Περίοδο ανακαλύφθηκαν στους τάφους που ανήκουν σε παιδιά στην αρχαία Ελληνική πόλη του Πάριου

Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει παιχνίδια και άλλα αντικείμενα κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αρχαία περιοχή, τα παιχνίδια παρουσιάστηκαν ως "δώρα για τα νεκρά" παιδιά και παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την κοινωνικοπολιτισμική δομή της περιόδου.









Τα γυναικεία ειδώλια βρέθηκαν σε τάφους που ανήκουν σε κορίτσια, ενώ παιχνίδια από ανδρικές μορφές βρέθηκαν σε τάφους που ανήκουν σε αγόρια.
Πριν από 2.000 χρόνια, τα κορίτσια έπαιζαν με κούκλες τύπουόπως κάνουν τώρα, και εάν τα αντικείμενα έχουν αλλάξει σχήματα και χαρακτηριστικά, οι άνθρωποι είχαν πάντα την ίδια νοοτροπία.


Εκτός από τα ανθρώπινα ειδώλια, βρέθηκαν ζωικά και μυθολογικά ειδώλια στους τάφους, που πιστεύεται ότι θάβονται με σκοπό να συνοδεύσουν τα παιδιά στο ταξίδι τους στη μετά θάνατον ζωή
Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ερευνητές ανακάλυψαν φιαλίδιο μωρών γύρω από την ίδια νεκρόπολη.




Το Πάριον  , ήταν αρχαία ελληνική πόλη που ιδρύθηκε το 709 π.Χ. Είχε δύο μεγάλα λιμάνια κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εποχής και χρησίμευσε ως ο κύριος "τελωνειακός σταθμός" για τα προϊόντα της Κωνσταντινούπολης από το Αιγαίο.

Οι αρχαιολόγοι πραγματοποιούν ανασκαφές στην αρχαία περιοχή από το 2005. Στην περιοχή βρέθηκαν σαρκοφάγοι και τάφοι, καθώς και αρχαία αντικείμενα.





          ΔΕΙΤΕ          

Ο Κένταυρος του αρχαίου Παρίου των Δαρδανελίων

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ