Κριμαία :Ρώσοι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν αρχαίο ελληνικό οικισμό του 4ου αι.π.Χ.




Ταυρική- Κριμαία -Κέρτς
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ανακάλυψαν έναν παλαιότερα άγνωστο αρχαίο ελληνικό οικισμό στην ανατολική Κριμαία, δήλωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Δημοκρατίας της Κριμαίας, Σεργκέι Γεφίμοφ.


"Οι ερευνητές του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου RAS ανακάλυψαν έναν νέο αρχαίο ελληνικό οικισμό κατά την ανασκαφή τους κοντά στο Κερτς , η οποία αρχίζει από τον 4ο-3ο αιώνα π.Χ., μια περίοδο κατά την οποία το Βασίλειο του Βοσπόρου ακμάζει. Αυτό είναι ένα σημαντικό εύρημα όχι μόνο για την Κριμαία αλλά για όλη τη Ρωσία ", πρόσθεσε ο Yefimov.

Σημείωσε επίσης ότι η κοινότητα, που ονομάζεται Manitra, κατείχε έκταση περίπου 5.000 τετραγωνικών μέτρων. Ο οικισμός  αποτελείται από μια κατοικημένη περιοχή  και μια περιμετρική εγχώρια ζώνη αποτελούμενη από μαντρότειχους  φύλαξης ζώων και  αντικείμενα σε σορούς απορριμάτων που  συνδέονται με προηγούμενη ανθρώπινη δραστηριότητα


Αυτά τα χαρακτηριστικά , επομένως, παρέχουν μια χρήσιμη πηγή για τους αρχαιολόγους που επιθυμούν να μελετήσουν τη διατροφή και τις συνήθειες των κοινωνιών του παρελθόντος.


Ο Γιεφίμοφ δήλωσε επίσης ότι βρέθηκε νεκρόπολη κοντά στον οικισμό, ο οποίος δεν είχε λεηλατηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν αξιόλογα ευρήματα.

Όπως προαναφέραμε αυτός  οικισμός ονομάζεται, όπως αναφέρει ο Γεμίρωφ  Manitra -(  Μάν(ι)τρα )και καταλαμβάνει έκταση περίπου 5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. το χωριό αποτελείται από κατοικημένες περιοχές από αγροκτήματα και εκτεταμένη αγροτική καλλιεργήσιμη γη.




TASS 
РИА Новости/Артем Креминский









ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ