Οικοδομικά έργα 8000 ετών που βρέθηκαν στο νησί της Ίμβρου



Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας που μιλάει σε ΜΜΕ ανακαλύφθηκε μια δομή που πιστεύεται ότι ήταν περίπου 8,000 ετών.






"Κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών αυτών των ετών, βρήκαμε μια δομή που πιστεύουμε ότι χρονολογείται γύρω στα 6000 π.Χ.", δήλωσε ο Burcin Erdogu από το Πανεπιστήμιο Trakya, αρχαιολόγος και επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας.

Οι ανασκαφές στην  βορειοδυτική επαρχία της περιοχής στην νήσο Ίμβρο  στον Ελλήσποντο είχαν προηγουμένως αποκαλύψει ένα σύμπλεγμα δομών 7000 ετών.
Ο αρχαιολόγος  δήλωσε ότι η νέα ανασκαφή, που χρονολογείται από πριν 8.800 χρόνια , θα ρίξει φως στην ιστορία του νησιού της Ίμβρου  .
"Αυτή η δομή είναι μια σημαντική ανακάλυψη τόσο για τα νησιά του Αιγαίου όσο και για τη δυτική Μ.Ασία -«Ανατολία»", ανέφερε. Πρόσθεσε ότι το μνημείο σχήματος Τ είναι μια τετράπλευρη κωνική δομή, που τελειώνει σε πυραμίδα.

Έργα 8000 ετών που βρέθηκαν στο πρώην Ελληνικό νησί της Ίμβρου

Είναι κατασκευασμένο από δύο τεμάχια, διασυνδεδεμένα με τοίχους μήκους επτά μέτρων. Αυτό  θυμίζει τις πέτρινες δομές  στο « Γκιομπεκλί Τεπέ », ένας αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στην νοτιοανατολική επαρχία Sanliurfa της Μ.Ασίας .


 Γκιομπεκλί Τεπέ 

Ο ανασκαφέας δήλωσε ότι ήταν η γενική σκέψη ότι οι δημόσιες δομές, όπως οι ναοί, εξαφανίζονταν μέσω της εγγύς Ανατολής. "Οι μνημειώδεις κατασκευές φαίνονται σαν μέρος μιας περιοχής όπου οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν ορισμένες δραστηριότητες και τελετουργίες", πρόσθεσε.





ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ