Το ψηφιδωτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου εις την Πομπηία θα αποκατασταθεί...


Το φημισμένο μωσαϊκό της Πομπηίας για τη νίκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου εναντίον του Πέρση βασιλιά Δαρείου  στη Μάχη της Ισσού πρόκειται να αποκατασταθεί σε ένα έργο που ξεκινά στα τέλη του μήνα και διαρκεί μέχρι τον Ιούλιο, ανέφεραν αξιωματούχοι την Πέμπτη.



Το έργο που απεικονίζει τον θρίαμβο του 333 π.Χ. και είναι  αποθηκευμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης (ΜΑΝΝ), είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα που προήλθαν από την αρχαία ρωμαϊκή πόλη που θάφτηκε από έκρηξη από το Βεζούβιο το 49 μ.Χ.


Το έργο της συντήρησης -αποκατάστασης διευθύνεται από το Κεντρικό Ινστιτούτο Αποκατάστασης της Ιταλίας (ICR), το πανεπιστήμιο του Molise UNIMOL και το Κέντρο Έρευνας της Αρχαιομετρίας και της Επιστήμης της Διατήρησης (CRACS).


Ο διευθυντής του αρχαιολογικού μουσείου της Νάπολης, Paolo Giulierini, είπε: ..."με την έναρξη της αποκατάστασης του ψηφιδωτού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα γράψουμε μαζί μια σημαντική σελίδα στην ιστορία της ιστορίας του ΜΑΝ και στη διατήρηση ολόκληρου του πολιτιστικού κεφαλαίου της  Κληρονομίας της Ιταλίας (και όχι μόνο) .


"Θα είναι μια μεγάλη αποκατάσταση, που θα λάβει χώρα με τα μάτια του κόσμου πάνω μας. Ξεκινάμε ένα συναρπαστικό ταξίδι τους επόμενους επτά μήνες". 

ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ©


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ