Ρωμαϊκής εποχής ευρήματα στην Ουτρέχτη μοναδικά στον κόσμο...-ΦΩΤΟ

Ρωμαϊκά Ευρήματα Στην Περιοχή Limes Στην Ουτρέχτη Μοναδικά Στον Κόσμο


Ρωμαϊκής εποχής  ευρήματα . Έξι μπρούτζινες φιγούρες στην Ουτρέχτη μοναδικά στον κόσμο

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν εξαιρετικά σπάνια ρωμαϊκά αντικείμενα σε μια περιοχή της Ουτρέχτης που ήταν κάποτε  το πρώην σύνορο μεταξύ της ρωμαϊκής επαρχίας Germania inferior και της Germania Magna., αυτό  που σηματοδότησε τα σύνορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και που πρόσφατα ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. 

Τα ευρήματα, που εμφανίστηκαν το 2019 και δημοσιοποιήθηκαν μόλις αυτήν την εβδομάδα μετά από δύο χρόνια εργασιών συντήρησης, περιλάμβαναν έναν πλήρη δόρυ με κεφαλή και δύο σετ χαλινών  κομματιών για ίππους. Η κεφαλή του βέλους η οποία θα πρέπει εκτοξευόταν από μια  βαλλίστρα  εκτόξευσης, έχει διαστάσεις 52,6 εκατοστά και είναι το μόνο πλήρης ακόντιο με βέλος που έχει βρεθεί σε μια τοποθεσία όπου πέρασαν οι Ρωμαίοι .
Ήταν ένα από τα πιο τρομερά όπλα τους και οι μυτερές αιχμές μπορούσαν εύκολα να τρυπήσουν σιδερένιες ασπίδες. «Ο υγρός πηλός και η έλλειψη οξυγόνου έχουν διατηρήσει τα αντικείμενα εξαιρετικά καλά», δήλωσε ο αρχαιολόγος της ανασκαφής  Erik Graafstal. Βρέθηκε επίσης μια καλά  διατηρημένη ψάθινη παγίδα ψαριών. ένας κιούρτος .δηλαδή 


Ρωμαϊκά μοναδικά στον κόσμο βέλη βαλλιστρών 



Ρωμαϊκά ευρήματα  δύο χαλινών 





Ρωμαϊκά ευρήματα -Ορείχαλκος χαλινός


Χάλκινη περόνη- fibula



Ρωμαϊκά ευρήματα-Ορειχάλκινα εξαρτήματα από πλάκες πανοπλίας



Σιδερένιο μαχαίρι με λαβή οστού



Σιδερένιος σπαστήρας με ξύλινη λαβή



Ρωμαϊκά ευρήματα -Συντηρημένη ψάθινη παγίδα ψαριών-κιούρτος




Ρωμαϊκά ευρήματα -Κανάτα με γραφή την λέξη ISPANI

Τα ευρήματα θα ρίξουν νέο φως στις γνώσεις μας για την  ρωμαϊκή στρατιωτική ενδυμασία, τις θρησκευτικές πρακτικές και τις εμπορικές οδούς πριν από 2.000 χρόνια, πιστεύουν οι αρχαιολόγοι. Τα θραύσματα ενός αμφορέα γάρου ((garum), η σάλτσα ψαριού που αγαπούσαν οι Ρωμαίοι, για παράδειγμα, έδειξαν ότι είχε διανύσει όλη τη διαδρομή από την Πομπηία στο οχυρωμένο στρατόπεδο εκεί (Castellum Hoge Woerd). 
Ενώ η παγίδα ψαριών συγκαταλέγονται στις καθημερινές παγίδες πρακτικές  ενός ρωμαϊκού στρατιωτικού στρατοπέδου, άλλα ευρήματα, όπως τα χαλινάρια και τα άλλα κομμάτια ανήκουν στην κατηγορία των τελετουργικών εναποθέσεων. Μια σειρά από ραβδώσεις, δαχτυλίδια και νομίσματα καθώς και δύο αγγεία που φαίνεται να έχουν τρυπηθεί επίτηδες φαίνεται επίσης ότι έχουν αφεθεί ως προσφορές στους θεούς. Ένα από τα βάζα που φέρει την ένδειξη ISPANI ή Hispanis, η οποία μπορεί να δείχνει την ισπανική καταγωγή του στρατιώτη που το άφησε εκεί. 


ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ  



left-sidebar full-width

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ