Αίγυπτος : Ανακαλύφθηκε αποθέτης 13.000 Οστράκων σε σχολείο για τη διδασκαλία της δημοτικής, ιερατικής, ιερογλυφικής και ελληνικής γραφήςΜια γερμανοαιγυπτιακή αποστολή στον αρχαιολογικό χώρο Al-Sheikh Hamad στο Tel Atribis στο Sohag ανακάλυψε μια συλλογή από 13.000 όστρακα (θραύσματα πήλινων αγγείων) που φέρουν χαραγμένο κείμενο σε δημοτικά, ιερατικά, κοπτικά, ελληνικά και αραβικά.

Αποθέτης 13.000 Οστράκων σε σχολείο για τη διδασκαλία της δημοτικής, ιερατικής, ιερογλυφικής και ελληνικής γραφής ανακαλύφθηκε στην Άνω Αίγυπτο

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ανακάλυψη γιατί ρίχνει φως στην οικονομία και το εμπόριο στο Atribi σε όλη την ιστορία της. Το κείμενο αποκαλύπτει τις οικονομικές συναλλαγές των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αγόραζαν και πουλούσαν προμήθειες όπως σιτάρι και ψωμί», δήλωσε ο Mostafa Waziri, γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων του υπουργείου Αρχαιοτήτων.
Ο Christian Latis, επικεφαλής της γερμανικής αποστολής, εξηγεί ότι οι αρχαιολόγοι μελετούν τώρα την όστρακα για να μάθουν περισσότερα για τις δραστηριότητες των κατοίκων του παρελθόντος της περιοχής.
Ο Latis προτείνει ότι το κείμενο που γράφτηκε στην όστρακα υποδηλώνει ότι η περιοχή μπορεί να στέγαζε σχολείο για τη διδασκαλία της δημοτικής, ιερατικής, ιερογλυφικής και ελληνικής γραφής.Ο Mohamed Abdel-Badia, επικεφαλής του κεντρικού τμήματος για την Άνω Αίγυπτο, αποκάλυψε ότι η αποστολή βρήκε επίσης μια συλλογή από όστρακα που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή ή τη βυζαντινή εποχή. 

Η Ατρίπις ήταν μια από τις αρχαίες πόλεις των εννέα νομών της αρχαίας Αιγύπτου. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του Νείλου νοτιοδυτικά της πόλης Sohag.