Οι εργασίες στα Μάταλα έφεραν στο φως αρχαία

Προσωρινή διακοπή των έργων υπογειοποίσης του δικτύου της ΔΕΗ προέκυψε στα Μάταλα Δήμου Φαιστού, εξαιτίας αρχαίων ευρημάτων κατά την διάρκεια των εκσκαφών

Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή η έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν πλησιάζει και καθώς θα χρειαστεί επί πλέον χρόνος για να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές από την αρχαιολογία, η ΔΕΗ θα σκεπάσει προσωρινά τα χαντάκια και θα επανέλθη αργότερα αφού πάρει το πράσινο φως από την αρμόδια υπηρεσία.
Κατά την διάρκεια των εκσκαφών βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία, κτίσματα , πολλά βύσαλα , ένα πιθάρι κ.α ευρήματα την σπουδαιότητα των οποίων θα εξετάσει η αρχαιολογία ώστε να δώσει στη συνέχεια το οκ για την συνέχιση ή όχι των εργασιών.


Επαγγελματίες και κάτοικοι του οικισμού αγωνιούν από την εξέλιξη αυτή καθώς φοβούνται μήπως ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και τα Μάταλα να είναι ακόμα ένα εργοτάξιο.
Προέχει λοιπόν η σύντομη ολοκλήρωση των έργων ώστε ο διάσημος αυτός τουριστικός οικισμός της νότιας Κρήτης, να υποδεχτεί χωρίς κανένα πρόβλημα την νέα τουριστική σεζόν.

Πηγή: Δια-sos-τε τη Μεσαρά