Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΙΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ ΤΣΑΡΙΚΗ ΡΩΣΙΑ


.  Σοφία,  κόρη του Δεσπότη της Πάτρας ΘωμάΠαλαιολόγου, που άλλαξε το όνομά της σε Ζωή. Γεννήθηκε και μεγάαλωσε στην Πάτρα ,μαζί με την αδελφή της Ελένη που παντρεύτηκε τον Δεσπότη της Σερβίας Λάζαρο  Γ' Μπράνκοβιτς


 Και οταν  αυτος πεθανε ίδρυσε την Μονή Πεπελένιτσας όπου και μόνασε.  Η Ζωή παντρέυτηκε το 1466  ενα Ρωμαίο στρατηγο και οταν αυτός πέθανε, παντρεύτηκε σε δεύτερο γαμο τον Τσαρο Ιβαν  Γ' και μετακόομισε στην Ρωσσία.
 Γιός της Ζωής  και του Ιβάν, ηταν ο μετέπειτα Τσάρος  Βασίλης Βασίλιεβιτς πατέρας του Ιβάν Δ' του Τρομερού!....Η Σοφία- Ζωή έκτισε το Κρεμλίνο και τα τείχη του, εισήγαγε την Ορθοδοξια σαν επίσημη θρησκεία στο αχανές κράτος , έκτισε εκκλήσιες,σχολεία ,βιβλιοθήκες και έβαλε σε μια σειρά την κρατική οντότητα της Ρωσσίας.


 Στην ουσία ίδρυσε το Ρωσικό κρατος σαν αυτοκρατορία,  στα πρότυπα της Βυζαντινής, εισάγοντας και τον δικέφαλο αετό στην σημαία της..                                                          


 Πρόσφατα ενα ντοκυμαντέρ της Ρωσικής τηλεόρασης, για την ζωή της  με έγκριση του Πούτιν , προκαλεσε σεισμό στην Ρωσσία ,οπου κανεις 'η ελάχιστοι ήξεραν ότι μια Αχαιή ίδρυσε στην ουσια την αυτοκρατορία τους ενώ έχουν κυκλοφορήσει και βιβλια Ρώσων συγγραφεων που εξυμνούν την Σοφια - Ζωή!.....Πηγή https://www.facebook.com/kinima21

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ