Σημερινή Τουρκία …..Αυτά που λεηλατούσαν τώρα τα βρίσκουν και τα καθαρίζουν και …..Πουλάνε Ελληνισμό οι Τούρκοι
Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην αρχαία πόλη της Τρίπολης στην τουρκική επαρχία ΝΔ του Denizli έχουν αποκαλύψει 1.600 ετών
ολόκληρη βυζαντινή οικία , με ένα πλούσιο σύνολο ψηφιδωτών δαπέδων .
ολόκληρη βυζαντινή οικία , με ένα πλούσιο σύνολο ψηφιδωτών δαπέδων .
Οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα σπίτι που καλύπτονται τα δάπεδα του με ψηφιδωτά στην αρχαία πόλη της Τρίπολης. Το σπίτι είναι πλήρως καλυμμένο με
μωσαϊκά, τα οποία είναι πολύ καλά προστατευμένα. «Το δάπεδο του σπιτιού είναι καλυμμένο με πολύχρωμα ψηφιδωτά με φυτικά και γεωμετρικά σχέδια. Υπάρχει μόνο μικρή ζημιά ανέφεραν υπεύθυνοι , «Όταν απομακρύναμε τα χώματα , είδαμε ότι τα έργα είχαν επιζήσει. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουμε βρει την Αγορά και μία περίστυλη στοά, καθώς και αποθήκες . Απροσδόκητα, βρήκαμε ένα σπίτι που καλύπτεται με ψηφιδωτά. Το σπίτι είναι πλήρως καλυμμένο με μωσαϊκά, και ήταν πολύ καλά προστατευμένο. Υπάρχει μικρή ζημιά στα ψηφιδωτά, Πέντε από δεκαεννέα αρχαία πόλεις βρίσκονται σε μια επίπεδη περιοχή της επαρχίας εδώ , συμπεριλαμβανομένης της Τρίπολης, είπαν, προσθέτοντας ότι οι ανασκαφές είχαν αρχίσει στην αρχαία πόλη πρίν δεκαπέντε χρόνια.
"Περισσότερο από το 50 τοις εκατό από τις ανασκαφές και αναστηλώσεις έχουν ολοκληρωθεί, στην αγορά. Τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και η κλειστή περιοχή στην αγορά θα ανοίξει για τον τουρισμό », είπε ο κυβερνήτης.
Διαφορετικό από τα άλλα .
Το εύρημα της Τρίπολης ήταν διαφορετικό από τις άλλες αρχαίες πόλεις σε αυτή την περίπτωση οι δομές είχαν θαφτεί, προστατεύοντας έτσι τους χώρους από τα στοιχεία της φύσης και όχι μόνο και από τους ίδιους τους Τούρκους που θα το λεηλάτησαν κατά το μεσοδιάστημα των αιώνων.
Ο επικεφαλής των ανασκαφών της Τρίπολης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Bahadır Duman, δήλωσε ότι σήμερα εργάζονται στην Αγορά.
«Το σπίτι έχει επτά ή οκτώ δωμάτια, και το δάπεδό του είναι καλυμμένο με πολύχρωμα ψηφιδωτά με φυτικά και γεωμετρικά σχέδια. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρούμε ότι μια πλούσια οικογένεια της Τρίπολης ζούσε σε αυτό το σπίτι. Παρά το γεγονός ότι κατασκευάστηκε στο τέταρτο αιώνα μ.Χ., το σπίτι χρησιμοποιήθηκε επίσης στο πέμπτο αιώνα μ.Χ. Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτό το σπίτι δεν ήταν απλοί άνθρωποι πρέπει είχαν πολύ μεγάλη επιρροή, είπε ο Ντουμάν Οι αρχαιολόγοι, ωστόσο, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ανθρώπινος οικισμός στη περιοχή χρονολογείται από τον τρίτο αιώνα π.Χ. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί για δύο χρόνια από το Pamukkale University στην Τρίπολη, η οποία βρισκόταν στο σημείο σύνδεσης της Φρυγίας, Λυδίας και Καρίας κατά την Ελληνιστική περίοδο. Η πόλη περιβάλλεται και από τείχη στην Πρώιμη Ρωμαϊκή περίοδο.
Σε ανασκαφές του περασμένου έτους, το γεω-ραντάρ αποκάλυψε μια αγορά σε καλή κατάσταση. Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα για το 2013 ήταν μια εκκλησία από την πρώιμη βυζαντινή περίοδο τον έκτο αιώνα. Το έδαφος στην εκκλησία έχει αφαιρεθεί, και η οροφή του θα πρέπει να καλύπτεται με ένα ξύλινο σκέπαστρο , σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό προτού ανοίξει για τους επισκέπτες.