ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΡΙΝ 12.000 ΧΡΟΝΙΑ



Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων ετών φέρνουν επανάσταση στην κατανόηση του παρελθόντος. Για παράδειγμα, η εικόνα που βλέπετε σε αυτή την εικόνα δείχνει πώς τελικά συνειδητοποιήσαμε ότι πολλά "κεφάλια" του νησιού του Πάσχα είναι στην πραγματικότητα πραγματικοί "γίγαντες" ύψους άνω των 20 μέτρων θαμμένοι στο έδαφος, μόνο το κεφάλι βγαίνει στην επιφάνεια. Αλλά ερωτήματα όπως "ποιος τα έχτισε" ή "ποιος τα έθαψε" παραμένουν αναπάντητα.

 Νήσοι Πάσχα 

Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα πράγματα που ανακαλύψαμε τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, ανακαλύψαμε ότι αυτό που νομίζαμε ότι ήταν νομαδες κυνηγοί-gatchers που κατοικούσαν στη Μέση Ανατολή πριν από περίπου 12.000 χρόνια ήταν στην πραγματικότητα «ι μηχανικοί.»    Πώς το ξέρουμε;


 Νήσοι Πάσχα 

Προς μεγάλη τους έκπληξη, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ότι όλα τα υπολείμματα ζώων που βρέθηκαν στην τοποθεσία στην Μ.Ασία  που σήμερα ονομάζουν Göbekli Tepe αποτελούνται από άγρια ζώα, όχι ζώα φάρμας. Ακόμα και τα λίγα σιτάρια που έχουν απομείνει είναι όλα άγρια και ακαλλιέργητα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι και μετά την κατασκευή του Γκεμπεκλί Τεπέ, οι οικοδόμοι παρέμειναν κυνηγοί-θεριστές και δεν έγιναν αγρότες-αγρότες, όπως έκαναν αργότερα οι κάτοικοι των πρώτων γνωστών πόλεων.

 Νήσοι Πάσχα 

Αυτά τα στοιχεία κάνουν μια άλλη βεβαιότητα για τους ανθρωπολόγους να πετάνε. Προηγουμένως, το κτίριο της πόλης θεωρούνταν ότι ήταν μόνο το λογικό αποκορύφωμα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, γεγονός που επέτρεπε σε πολλούς ανθρώπους να έχουν τις απαιτούμενες τροφές για να ζήσουν μαζί σε σχετικά περιορισμένους
 Αλλά η ανακάλυψη του Göbekli Tepe δείχνει ξεκάθαρα ότι ο λόγος που οι άνθρωποι επέλεξαν να χτίσουν χωριά, ή μικρές πόλεις, ήταν κάτι άλλο. Έχτισαν μια τοποθεσία που φαίνεται να είναι ο κορυφαίος πυρήνας μιας μικρής πόλης, ενώ δεν είναι ούτε αγρότες ούτε βοσκοί.


Το Göbekli Tepe καταδεικνύει ότι το γεγονός ότι οι άνθρωποι ήταν κυνηγοί-θεριστές δεν τους εμπόδισε να αποκτήσουν γνώσεις στη μηχανική, την logistics, το προσωπικό και την οργάνωση εργασίας, την καλλιτεχνική δόμηση και όλα όσα απαιτούνταν για την κατασκευή της τοποθεσίας... Το Göbekli Tepe είναι μια τοποθεσία που, όσον αφορά τη δυσκολία κατασκευής σε σχέση με την εποχή που ιδρύθηκε, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει τις πυραμίδες. 

Göbekli Tepe

Οπότε εκείνοι που έχτισαν αυτούς τους τοίχους πρέπει να είχαν παρόμοια οργανωτική δομή: κάποιος σχεδίασε, κάποιος διέταξε και άλλοι εκτελέστηκαν. Αλλά μια τέτοια δομή υπονοεί μια κοινωνία που θα υπήρχε τουλάχιστον 6000 χρόνια πριν από την κοινωνία των Σουμερίων. (Παλαιότερα, ο πολιτισμός των Σουμερίων θεωρούνταν ως η αρχή των πρώτων ανθρώπινων κοινωνιών). Για πολλούς αυτό το στοιχείο είναι εντελώς απαράδεκτο. Επιπλέον, η έννοια της κοινωνίας δεν ταιριάζει με την ιδέα ότι έγιναν κυνηγοί, που σημαίνει ότι ήταν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, χωρίς δεσμούς με άλλες κοινότητες. Το Göbekli Tepe δείχνει ότι οι κοινωνικές δομές είναι πολύ παλαιότερες από ότι νομίζαμε.

 Νήσοι Πάσχα 
Όπως και η ανθρώπινη τεχνολογία, σύμφωνα με όσα έχουν ανακαλυφθεί, δεν φαίνεται να έχει ποικίλει πολύ μεταξύ 75.000 και 6.000 ετών, εκείνοι που έχτισαν το Göbekli Tepe το 10.500 π.Χ. - Γ. θα μπορούσε θεωρητικά να το είχε κάνει λίγο πολύ αντίστοιχα σε ένα μακρινό παρελθόν, ακόμη και πριν από 75.000 χρόνια. Επομένως, το ερώτημα είναι: πόσα Göbekli Tepe χτίστηκαν τα τελευταία 75.000 χρόνια και είναι θαμμένα υπόγεια; Και πότε επέστρεψε ο πρώτος ανθρώπινος πολιτισμός; Ο Göbekli Tepe αναστατώνει όλα όσα νομίζαμε ότι ήταν βεβαιότητες.

Göbekli Tepe


Πηγή 
Το άρθρο από το βιβλίο: HOMO RELOADED - Η κρυμμένη ιστορία των τελευταίων 75.000 ετών.


ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ