Η Σφίγγα και οι πυραμίδες της Γκίζας ήταν κάτω από το νερό για περίπου ένα μήνα

Η Σφίγγα και οι πυραμίδες της Γκίζας ήταν κάτω από το νερό για περίπου ένα μήνα. Περισσότερες αποδείξεις για τον Κατακλυσμό;

Οι πυραμίδες της Αιγύπτου είναι ένα από τα κύρια μυστήρια του πολιτισμού μας. Ποιος τα έφτιαξε αυτά; Με ποιες τεχνολογίες; Και όχι λιγότερο σημαντικό είναι το ερώτημα: "Πότε; " "Σιγά σιγά, η ανθρωπότητα πλησιάζει στην αλήθεια που θα ρίξει φως σε αυτά τα δύσκολα ερωτήματα. " Ακόμα και σήμερα, η σύγχρονη έρευνα καθιστά δυνατό να επιβεβαιωθεί κατηγορηματικά ότι η επίσημη εκδοχή δεν έχει κριτική.

Θεωρήματα 

Η Σφίγγα : Με μήκος 73,5 μέτρων, πλάτος 19 μέτρων και ύψος 20,22 μέτρων, αποτελεί το μεγαλύτερο μονολιθικό άγαλμα στον κόσμο. Είναι επίσης το αρχαιότερο γνωστό άγαλμα μνημειακού τύπου και θεωρείται ότι κτίστηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους του Παλαιού Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Χεφρήνου (2558 - 2532 π.Χ.)

Τέλη του 2022 και αρχές του 2023, προχωρημένη χρονολόγηση διάβρωσης νερού αποκάλυψε ότι τα μπλοκ της Σφίγγας και οι Πυραμίδες της Γκίζας εκτέθηκαν σε ισχυρές βροχές πριν από 16.000 έως 17.000 χρόνια. 

Με άλλα λόγια, θεωρητικά, αυτές οι κατασκευές θα μπορούσαν να είχαν κατασκευαστεί ακόμα και τότε.
Και όλα τα διακοσμητικά και τα στολίδια σε μορφή αιγυπτιακών συμβόλων εφαρμόστηκαν πολύ αργότερα, με την άφιξη του αιγυπτιακού κράτους στα εδάφη. Φυσικά σε τέτοια συμπεράσματα δεν αρέσει η ακαδημαϊκή επιστήμη.

Ωστόσο, η επόμενη ανακάλυψη είναι ακόμα πιο απίστευτη από την προηγούμενη. Φαίνεται ότι οι πυραμίδες και η Σφίγγα ήταν εντελώς κάτω από το νερό περίπου 7-8 χιλιάδες χρόνια πριν. Δεδομένου του ύψους των δομών, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς από πού θα μπορούσε να προέλθει τέτοιο υγρό, ακόμη και στα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Αφρικής. Μια εμπεριστατωμένη ανάλυση οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το νερό ήταν θάλασσα.
Σύμφωνα με μία εκδοχή, γιγάντιος αστεροειδής έπεσε στη Μεσόγειο Θάλασσα, προκαλώντας τσουνάμι ύψους άνω των 150 μέτρων. Ωστόσο, αυτό το γεγονός είναι απίθανο. Ο λόγος είναι πολύ απλός: ο βυθός της Μεσογείου δεν περιέχει ίχνη παγκόσμιας καταστροφής. Τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί εδώ τα τελευταία δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Τουλάχιστον οι επιστήμονες δεν το ξέρουν. Αλλά ξέρουμε πολλά για τον κατακλυσμό.

Είναι πρόωρο να μιλάμε για τους λόγους της εμφάνισής του. Ωστόσο, δεν είναι λογικό να αρνείσαι την ύπαρξή του και ως εκ τούτου την επιρροή του στον αρχαίο κόσμο.
Υπάρχουν πολλά ίχνη της καταστροφής - από θαλάσσια απολιθώματα στα υψίπεδα μέχρι τη διάβρωση του νερού στην κληρονομιά ενός αρχαίου πολιτισμού στο έδαφος της σύγχρονης Αιγύπτου. Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν μιλάμε μόνο για τη Βόρεια Αφρική, αλλά για κάθε ήπειρο γενικότερα εκτός από την Αυστραλία. Δεν υπήρχαν σημάδια πλημμύρας.

Αλλά όλη η Ευρασία, η Αφρική και η Αμερικανική ήπειρος  είναι γεμάτοι από αυτό. Μια ομάδα ερευνητών που έχουν αναλύσει αιγυπτιακές πυραμίδες πιστεύουν ότι ήταν κάτω από ένα μεγάλο στρώμα νερού για περίπου ένα μήνα στα τέλη της 5ης και 6ης χιλιετίας π.Χ.

Με άλλα λόγια, ο προηγούμενος πολιτισμός που ζούσε στη Βόρεια Αφρική απλά εξαφανίστηκε. Ευτυχώς οι πυραμίδες και η Σφίγγα επέζησαν. Σίγουρα η μύτη ήταν « πληγωμένη » αλλά καλύτερα από το να καταστράφηκε εντελώς.

Ο Ρώσος ερευνητής Alexander Koltypin


Ο Δρ Alexander Koltypin πιστεύει ότι τα σημάδια που μοιάζουν με αυλάκια στη Φρυγική κοιλάδα της κεντρικής Μ. Ασίας  (φωτογραφία) έγιναν από μια ευφυή φυλή μεταξύ 12 και 14 εκατομμυρίων ετών πριν.

Ο Κολτύπιν αποφοίτησε στη Σοβιετική εποχή από το Ρωσικό Κρατικό Πανεπιστήμιο Γεωλογικών Ανιχνεύσεων, αργότερα εργάστηκε ως επιστήμονας
Περιέγραψε τις σημάνσεις ως «απολιθωμένα αυλάκια παρακολούθησης σε αποθέσεις βραχώδους τέφρας [που κατασκευάζονται από συμπιεσμένη ηφαιστειακή τέφρα]».
Είπε: «Όλα αυτά τα βραχώδη χωράφια ήταν καλυμμένα με τα αυλάκια που άφησαν μερικά εκατομμύρια χρόνια πριν… δεν μιλάμε για ανθρώπινα όντα».
Ο ακαδημαϊκός είπε: «Έχουμε να κάνουμε με κάποιο είδος αυτοκινήτων ή οχημάτων παντός εδάφους.

Hurvat Quartais τα ερείπια βράχων και υπόγειων κατασκευών στο σιδηροδρομικό σταθμό Atlit κοντά στη Χάιφα (Ισραήλ). Χρονολογείται IV-III χιλιετία π.Χ. Πάνω τους χτίστηκε το μεσαιωνικό φρούριο De Struya. Σύμφωνα με την έρευνά μας, είναι ηλικίας μέσου-ύστερου Μειόκαινου (πριν από 15-5 εκατομμύρια χρόνια)

«Τα ζευγάρια αυλάκια διασταυρώνονται κατά διαστήματα και μερικά αυλάκια είναι πιο βαθιά από τα άλλα».Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του, «η θέα των αυλακιών δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι είναι αρχαία, σε ορισμένα σημεία η επιφάνεια υπέφερε από τις καιρικές συνθήκες, φαίνονται ρωγμές εδώ».
Η ηλικία των αυλακώσεων είναι μεταξύ 12 και 14 εκατομμυρίων ετών, πιστεύει.
«Η μεθοδολογία προσδιορισμού της ηλικίας των ηφαιστειακών πετρωμάτων είναι πολύ καλά μελετημένη και επεξεργασμένη», είπε.«Ως γεωλόγος, μπορώ σίγουρα να σας πω ότι άγνωστα οχήματα παντός εδάφους (προ της Βίβλου) πριν από τη Βίβλο οδήγησαν στην Κεντρική Μ. Ασία πριν από περίπου 12 έως 14 εκατομμύρια χρόνια. Ισχυρίζεται ότι οι αρχαιολόγοι «αποφεύγουν να αγγίζουν αυτό το θέμα» γιατί «θα καταστρέψει όλες τις κλασικές θεωρίες τους».Είπε: «Νομίζω ότι βλέπουμε τα σημάδια του πολιτισμού που υπήρχαν πριν από την κλασική δημιουργία αυτού του κόσμου.«Ίσως τα πλάσματα εκείνου του προ-πολιτισμού δεν ήταν σαν τα σύγχρονα ανθρώπινα όντα. '



Το επόμενο έτος, ομάδα επιστημόνων σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ευρώπη, την Αραβική Χερσόνησο και τη Νότια Αμερική για να αναζητήσει σημάδια διάβρωσης του νερού. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια πιο εντυπωσιακή βάση στοιχείων για τον κατακλυσμό. Ο Ρώσος ερευνητής Alexander Koltypin [Geologist Dr Alexander Koltypin]  έχει ήδη βρει ίχνη αυτής της καταστροφής σε Ισραήλ, Μ.Ασία και Βουλγαρία. Οι υποθέσεις  πιθανότατα θα επιβεβαιωθούν, αλλά πρέπει να περιμένουμε.

Πηγή: Extranotix

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ