Μεγάλη Ελλάδα : Βυζαντινή Ιερά Μονή Κρυπτοφέρης της αδιαίρετης ακόμη Εκκλησίας -ΒΙΝΤΕΟ

Το μοναστήρι που υπάρχει μέχρι σήμερα και ακολουθεί το βυζαντινό τυπικό πριν το Σχίσμα των εκκλησιών 

Η αίθουσσ όπου γίνεται η συνέντευξη με τις πανέμορφες τοιχογραφίες κατοικούσε ο Βησσαρίων ο Τραπεζούντιος ή Βασίλειος (κατά κόσμον) Βησσαρίων (κατά Χριστόν) (2 Ιανουαρίου 1403 - 18 Νοεμβρίου 1472) ήταν Βυζαντινός κληρικός, καρδινάλιος της Καθολικής Εκκλησίας και τιτουλάριος Λατίνος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και ένας από τους επιφανείς λόγιους που συνέβαλαν στη σημαντική αναβίωση των γραμμάτων τον 15ο αιώνα. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές του βυζαντινού και ιταλικού ουμανισμού της κοσμοϊστορικής εποχής της μετάβασης από τον Μεσαίωνα στην Αναγέννηση.


 Ιερά Μονή Κρυπτοφέρης κατασκευασμενη με τα  υλικά οικίας του Κικέρωνα

Το ντοκυμαντέρ  επισκέπτεται την Ιερά Μονή Κρυπτοφέρης, στην Γκρόταφεράτα, με το τυπικό της Μονής Στουδίου Κωνσταντινουπόλεως στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, όπου από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα η Θεία Λειτουργία γίνεται στην Ελληνική γλώσσα και με το Βυζαντινό τυπικό. Η Χαρά Θεού στην Γκρόταφεράτα.


Virgilio Avato : Ο  Μουσολίνι  όταν ηττήθηκε από τους΄'Έλληνες  μετονόμασε την περιοχή μας στην Σικελία από «κοιλάδα των Ελλήνων» σε «κοιλάδα  των Αλβανών»....Αλλά  και τις ονομασίες των δρόμων ακόμα...! 



full-width

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ