Β.Ιταλική :Ανακαλύφθηκαν εντυπωσιακά ψηφιδωτά με ελληνικούς μαίανδρους σε οικία ρωμαϊκής περιόδου.



Εντυπωσιακά ψηφιδωτά ρωμαϊκής εποχής ανακαλύφθηκαν σε αμπελώνα της Βόρειας Ιταλίας. Ελληνικοί Μαίανδροι και  πλοχμοί διακοσμούν τα δάπεδα της οικίας αυτής της ρωμαϊκής περιόδου 

Ενδέχεται να αποτελούν μέρη σημαντικής  ρωμαϊκής κατοικίας του 3ου αιώνα
Ένας μικρός θησαυρός κρυβόταν κάτω από αμπελώνα της Βόρειας Ιταλίας όπου οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ρωμαϊκά ψηφιδωτά τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.







Πιθανότατα, μάλιστα, να πρόκειται για απομεινάρια μιας έπαυλης την οποία αναζητά η αρχαιολογική σκαπάνη εδώ και 100 ολόκληρα χρόνια!




Ο λόγος για μια πολυτελή ρωμαϊκή κατοικία του 3ου αιώνα η οποία συναντάται σε αρχαιολογικές πηγές του 1922



Κάτω από τους αμπελώνες της Βερόνας, εμφανίζεται τέλεια διατηρημένο ρωμαϊκό μωσαϊκό. Ένας τεράστιος αρχαιολογικός θησαυρός


Το τμήμα των ψηφιδωτών που έχει αποκαλυφθεί είναι εντυπωσιακό, πολύχρωμο και περιλαμβάνει γεωμετρικά σχέδια. «Είναι πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις τα ψηφιδωτά αυτά, κυρίως λόγω της ποιότητάς τους και πόσο ωραία έχουν διατηρηθεί τα χρώματά τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ρομπέρτο Γκρισόν ενώ ο αρχαιολόγος της δημοτικής αρχής της περιοχής Τζάνι ντε Τζουκάτο πρόσθεσε με νόημα: «Ήταν μια απίστευτη αίσθηση.



 Οφείλω να παραδεχθώ ότι δεν μπορούσα να μείνω ψύχραιμος. Ένιωσα σαν ένα μικρό παιδί, που γύριζε πίσω στο παρελθόν, αναπλάθοντας στη φαντασία του την εποχή εκείνη, τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί σε αυτήν την κρυφή έπαυλη η οποία καλύπτει μια πιθανή έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων»

Η εξαιρετική ανακάλυψη που έγινε στο δήμο Negrar, βόρεια της Βερόνας, έρχεται σχεδόν έναν αιώνα μετά την εύρεση λειψάνων μιας αρχαίας βίλας. Οι φωτογραφίες του δαπέδου, που δημοσιεύθηκαν από τον Δήμο Negrar di Valpolicella, δείχνουν τα περίπλοκα μοτίβα και τις πολύχρωμες λεπτομέρειες, πολλές από τις οποίες έχουν διατηρηθεί τέλεια κατά τη διάρκεια των αιώνων.




“Ανακαλύψαμε επίσης άλλα μέρη, που ήσαν χώροι για τις υπηρεσίες. Στην πραγματικότητα θα μπορούσε να υπάρχει ένα εμβαδόν περίπου 1.000 τετραγ. μέτρων κτιριακής κάλυψης, που κρύβονται από έναν κήπο”, τόνισε.




 Ο δήμος του Νεγκράρ ντι Βαλπολιτσέλα ονειρεύεται πλέον να φέρει στο φως όσο καλύτερα μπορεί τα ερείπια της βίλας, γνωρίζοντας ότι η κολοσσιαία τούτη επιχείρηση θα απαιτήσει σημαντικά κεφάλαια και θα χρειαστεί ακόμη πολύς χρόνος.




ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ