7000 ΕΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΟΥΜΕΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Η ξηρασία στη Βουλγαρία τους τελευταίους δύο μήνες έχει οδηγήσει σε μια απρόσμενη αρχαιολογική ανακάλυψη, με τα λείψανα ενός 7000 ετών αμυντικού  τείχους αναδύεται από τα νερά της λίμνης Ticha κοντά στην πόλη Σούμεν στη βορειοανατολική Βουλγαρία.

Το τείχος είναι κάτι περισσότερο από πέντε μέτρα ύψος, είναι κατασκευασμένα από πέτρες που κρατούνται μαζί με πηλό. Το τείχος έχει κυκλική μορφή  και φαίνεται να είναι
καλύτερο από άλλες οχυρώσεις που χρονολογούνται από την ίδια περίοδο σε αυτό το μέρος της Ευρώπης, είπε ο ιστορικός Stefan Chohadjiev από το πανεπιστήμιο του Βέλικο Τάρνοβο στην Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση.


Στη νότια προσέγγιση του λόφου, η οχύρωση είναι στην  καλύτερη μορφή της, με τρεις παράλληλες γραμμές άμυνας που χτίστηκε για την απώθηση επιτιθεμένων. Οι κάτοικοι του φρουρίου φαίνεται να ένας συχνός στόχος  επιθέσεων, αυτή είναι η πιο πιθανή αιτία για  τις  άμυνες που έχουν δημιουργηθεί εδώ , αντί μόνο  με την παραδοσιακή τάφρο, σύμφωνα με τον Chohadjiev.

Ερείπια ενός χωριού που είχε κατοικηθεί για αρκετούς αιώνες μπορεί να βρεθεί μέσα στο τείχος - κατά πάσα πιθανότητα, ήταν το προπύργιο των τοπικών πολεμάρχων που κυβέρνησαν τη γύρω πεδιάδα ,. Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο χώρο, συμπεριλαμβανομένων των ειδών πολυτελείας όπως μάρμαρα και κοσμήματα από νεφρίτη  και είδη στρατιωτικού εξοπλισμού, φαίνεται να επιβεβαιώνουν μια τέτοια υπόθεση.
Το τείχος είχε ξαναχτιστεί τουλάχιστον μία φορά, μερικά  από τα μέρη του και  κατέρρευσε προς τα μέσα, πιθανότατα ως αποτέλεσμα ενός σεισμού, καταστρέφοντας πολλά κοντινά σπίτια.


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ