Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών έχουν ανακαλύψει τα ερείπια ενός ελληνικού αρχοντικού της υπαίθρου, που χρονολογείται από την εποχή του Βασιλείου του Βοσπόρου και τα είδη οικιακής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων κεραμικών ειδωλίων α,δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Ινστιτούτου, προσθέτοντας ότι οι ερευνητές ονόμασαν τα ειδώλια " Ελληνιστικές κούκλες ....Barbie. "
Το Ελληνικό αρχοντικό |
"Αυτά τα αρχοντικά είναι κοινά για εκείνη την χρονική περίοδο, αυτό δείχνει πώς ήταν η καθημερινή ζωή ενός μέσου κατοίκου του βασιλείου του Βοσπόρου", δήλωσε ο Σεργκέι Βνούκοφ, διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών και ηγέτης της αποστολής.
Από τα ευρήματα των δόμων της Ελληνικής οικίας |
"Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών μας, δεν συναντήσαμε ούτε ακριβά ξένα αντικείμενα ούτε χρυσά και ασημένια νομίσματα, ούτε πολυτελή αντικείμενα, αλλά βρήκαμε πιατικά, διάφορα εργαλεία, φθηνά κοσμήματα και ειδώλια, ιδιαίτερα μαριονέτες από ψημένο πηλό , που μπορεί να ονομαστούν Ελληνικές κούκλες Barbie", επειδή ήταν παιδικά παιχνίδια", πρόσθεσε.
Εύρημα από το Ελληνικό αρχοντικό |
Το αρχοντικό, που ανακαλύφθηκε 15 χιλιόμετρα από την πόλη του Kerch, χρονολογείται από τα μέσα του πρώτου αιώνα μ.Χ. Κατά την εποχή εκείνη, το βασίλειο του Βοσπόρου περιλάμβανε την ανατολική Κριμαία, τη χερσόνησο Taman και τις απέναντι περιοχές του ποταμού Don. Το κράτος του Βασιλείου του Βοσπόρου είχε ήδη ανακάμψει από μια εποχή πολέμων και συγκρούσεων και πέρασε σε μια οικονομική άνθηση.
Λίνος - Εύρημα από το ελληνικό αρχοντικό |
Μικρο ιδιοκτήτες και μισθωτές αγρότες έζησαν εδώ, σαν μια μεσαία τάξη της εποχής εκείνης", εξήγησε ο Δρ Βνούκοφ. "Μπορεί να είχαν λίγους σκλάβους στο σπίτι και να είχαν τη δυνατότητα να προσλάβουν περιστασιακούς εργάτες για να καλλιεργήσουν τη γη τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν σαν τους μεγάλους γαιοκτήμονες " τόνισε.
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης ένα χώρο κατοικίας που χρονολογείται από τα μέσα της Εποχής του Χαλκού, αποκαλύπτοντας θραύσματα πιατικών, κομμάτια πέτρινων εργαλείων, υπολείμματα κτιρίων, τάφους και αρκετούς ανθρωπομορφικούς στύλους.
Η αποστολή του Κριμαϊκού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας ξεκίνησε την άνοιξη του 2017. Σκοπός είναι η διεξαγωγή αρχαιολογικής έρευνας στον αυτοκινητόδρομο Ταβρίδας, ο οποίος βρίσκεται σε στάδιο κατασκευής.-Πηγή: TASS