-->

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

3/11/18

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πώς κατασκευάστηκε η Πυραμίδα του Χέοπα.

Φωτ: Αρχείου

Σε μια ανακάλυψη που ρίχνει φως στον τρόπο με τον οποίο κατασκευάστηκε πριν από χιλιάδες χρόνια η Μεγάλη Πυραμίδα ή αλλιώς η Πυραμίδα του Χέοπα στην Γκίζα της Αιγύπτου, έφτασαν αρχαιολόγοι, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την λύση των μυστηρίων ενός εκ των επτά θαυμάτων του αρχαίου κόσμου.Η ανακάλυψη αφορά τα ερείπια ενός συστήματος με ράμπες ηλικίας περίπου  4.500 ετών, το οποίο βρέθηκε σε αρχαίο λατομείο στην ανατολική έρημο, σύμφωνα με το Live Science.

Φωτ: Αρχείου

Η σχεδίασή του υποδηλώνει ότι η ράμπα χρησιμοποιήθηκε για να συρθούν υπό κλίση τεράστιες πέτρες από το ορυκτό αλάβαστρο με τη χρήση σχοινιών και έλκηθρων.

Η περίπου 4.500 ετών ράμπα που ίσως χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της Πυραμίδας του Χέοπα  YANNIS GOURDON/IFAO

Η αρχαία ράμπα ανακαλύφθηκε στην περιοχή Χατνάμπ από ερευνητές του Γαλλικού Ινστιτούτου Ανατολικής Αρχαιολογίας στο Κάιρο και του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ στην Αγγλία.

Φωτ: Αρχείου

Στα πλαϊνά υπάρχουν δύο κλιμακοστάσια με οπές, στις οποίες ήταν δεμένα πιθανώς τα σχοινιά για να είναι εφικτό το σύρσιμο των μεγάλων πετρών. Ο σχεδιασμός αυτός "ελάφρυνε" κάπως το φορτίο για τους εργάτες που είχαν αναλάβει αυτή τη δουλειά.

Φωτ: Αρχείου

"Το σύστημα αποτελείται από μια κεντρική ράμπα πλαισιωμένη από δύο κλιμακοστάσια με πολυάριθμες οπές", δήλωσε στο Live Science ο Yannis Gourdon, συν-επικεφαλής της αποστολής στο Χατνάμπ. Και συνέχισε: "Χρησιμοποιώντας ένα έλκηθρο που μεταφέρει ένα πέτρινο μπλοκ, το οποίο ήταν δεμένο με σχοινιά σε αυτούς τους ξύλινους στύλους, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μπόρεσαν να βγάλουν τις πέτρες αλαβάστρου από το λατομείο σε απότομες πλαγιές με κλίση 20% ή περισσότερο".
Φωτ: Αρχείου

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψη αυτή είναι η πρώτη του είδους της και δείχνει ξεκάθαρα ότι χρονολογείται τουλάχιστον στην εποχή του Χέοπα, κατά την οποία κατασκευάστηκε η ύψους 147 μέτρων Μεγάλη Πυραμίδα.-/www.news247.gr /και από https://www.livescience.com/63978-great-pyramid-ramp-discovered.html /Φ ΑΡΧ. ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...
> Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...