Μια άποψη του σπηλαίου Manot και ένα κοντινό σημείο όπου βρέθηκαν μερικά από τα δόντια |
Μελέτη αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι μετανάστευσαν από την Ευρώπη στην Μ.Ανατολή πριν από 40.000 χρόνια...Μα καλά δεν ήρθαν από την Αφρική ;
Ποιοι ήταν ακριβώς οι Aurignacians, που ζούσαν στην Μ Ανατολή πριν από 40.000 χρόνια; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, από την Αρχή Ισραηλινών Αρχαιοτήτων και από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion αναφέρουν τώρα ότι αυτοί οι πολιτισμικά πολύπλοκοι αλλά μυστηριώδεις άνθρωποι μετανάστευσαν από την Ευρώπη στην Μ Ανατολή πριν από περίπου 40.000 χρόνια, ρίχνοντας φως σε μια σημαντική εποχή στην ιστορία της περιοχής.
ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΛΥΠΤΟ ..ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ;
ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΛΥΠΤΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ...Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ο πολιτισμός Aurignacian εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη πριν από 43.000 χρόνια και είναι γνωστός για την παραγωγή οστικών εργαλείων, αντικειμένων, κοσμημάτων, μουσικών οργάνων και κατοίκιση σπηλαίων.
Σχέδια από το σπήλαιο Chauvet , ηλικίας 37.000 έως 33.500 ετών. |
Αλλά πρόσφατες γενετικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι Νεάντερταλ δεν εξαφανίστηκαν. Αντ 'αυτού, αφομοιώθηκαν σε σύγχρονους ανθρώπινους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Η νέα μελέτη προσθέτει περαιτέρω στοιχεία για να τεκμηριώσει αυτή τη θεωρία.
Μέσω αιχμηρών οδοντιατρικών ερευνών σε έξι ανθρώπινα δόντια που ανακαλύφθηκαν στο σπήλαιο Manot στη δυτική Γαλιλαία, η Dr. Rachel Sarig της Σχολής Οδοντιατρικής Ιατρικής της TAU και το Κέντρο Dan David Centre για την Ανθρώπινη Εξέλιξη και Βιοϊστορική Έρευνα, η Sackler Medical School σε συνεργασία με τον Dr. Ο Omry Barzilai της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ και συναδέλφους από την Αυστρία και στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δείξει ότι οι Aurignacians έφτασαν στην Μ Ανατολή από την Ευρώπη πριν από περίπου 40.000 χρόνια - και ότι αυτοί οι Aurignacians αποτελούσαν τους Νεάντερταλ και τον Homo sapiens.
Χάρτης των περιοχών Aurignacian |
"Σε αντίθεση με τα οστά, τα δόντια διατηρούνται καλά επειδή είναι φτιαγμένα από σμάλτο, την ουσία στο ανθρώπινο σώμα που είναι πιο ανθεκτική στις επιπτώσεις του χρόνου", εξηγεί ο Δρ Sarig. "Η δομή, το σχήμα και η τοπογραφία ή οι επιφανειακές προσκρούσεις των δοντιών μας έδωσαν σημαντικές γενετικές πληροφορίες. Ήμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε το εξωτερικό και εσωτερικό σχήμα των δοντιών που βρέθηκαν στη σπηλιά για να τα συσχετίσουμε με τις τυπικές ομάδες ανθρωπινής ανωμαλίας: Neanderthal και Homo sapiens"
Οι ανώτεροι και κατώτεροι γομφίοι που βρέθηκαν στο σπήλαιο Manot, το οποίο χρονολογείται για πριν από 38.000 χρόνια,παρουσιάζουν ένα μείγμα χαρακτηριστικών |
Τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους ερευνητές: Δύο δόντια έδειξαν μια τυπική μορφολογία για τον Homo sapiens. ένα δόντι έδειξε χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του Νεάντερταλ · το τελευταίο δόντι έδειξε ένα συνδυασμό των χαρακτηριστικών του Neanderthal και του Homo sapiens.
Αυτός ο συνδυασμός Νεάντερταλ και σύγχρονων ανθρώπινων χαρακτηριστικών έχει μέχρι σήμερα βρεθεί μόνο στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς από την πρώιμη παλαιολιθική εποχή, υποδηλώνοντας την κοινή τους προέλευση.
Σημεία εντοπισμού των δοντιών στη σπηλιά Manot |
"Μέχρι τώρα δεν βρήκαμε ανθρώπινα υπολείμματα με έγκυρη χρονολόγηση από την περίοδο αυτή στο Ισραήλ", προσθέτει ο καθηγητής Ι. Hershkovitz, επικεφαλής του Dan David Center, "έτσι η ομάδα παραμένει μυστήριο. Αυτή η πρωτοποριακή μελέτη συμβάλλει στην ιστορία του πληθυσμού που είναι υπεύθυνος για ορισμένες από τις σημαντικότερες πολιτιστικές συνεισφορές του κόσμου ».Μια αναφορά για τα νέα ευρήματα δημοσιεύθηκε στο Journal of Human Evolution .- Πηγή: Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ