Έτσι ήταν, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Όμηρος, ο Σωκράτης αλλά και άλλα ιστορικά πρόσωπα ...


Ο ρήτορας Δημοσθένης


Έτσι ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Όμηρος και ο Σωκράτης αλλά και άλλα ιστορικά πρόσωπα: Ιταλός καλλιτέχνης… ζωντανεύει αρχαίες μορφές

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Αλεσάντρο Τομάζι αναπλάθει τα πρόσωπα μεγάλων μορφών της αρχαίας ελληνικής και ρωμαϊκής ιστορίας, με βάση διάσημα αγάλματα που εκτίθενται σε μουσεία ανά τον κόσμο και αναπαριστούν τις μορφές τους. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αλλά από επεξηγήσεις όμως στα ιστορικά στοιχεία  βρίθει ανακριβειών...Οπότε και οι λεζάντες των φωτογραφιών βέβαια δεν είναι δικές του 


Ο Έλληνας γιατρός Ιπποκράτης (περ. 460 - περίπου 377 π.Χ.)

Δείτε κατωτέρω, κατά σειρά, τις Αναπαραστάσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Ευριπίδη, του Δημοσθένους, του Σωκράτη, του Ομήρου, του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα και του Ηροδότου.



Η αναπαράσταση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με βάση την προτομή του Λύσιππου και το Μωσαϊκό του Αλεξάνδρου (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης)




Ευριπίδης 480-406 π.Χ. 




 Ο Έλληνας Αθηναίος πολιτικός και ρήτορας Δημοσθένης (384-322 π.Χ.)



Ο Σωκράτης 



Ο Όμηρος...Βέβαια ο Όμηρος ήταν τυφλός εδώ παρουσιάζεται όμως αλλιώς 



Ο Αριστοτέλης 



Ο Πλάτων



Ο Ηρόδοτος 



Στωικός φιλόσοφος Χρύσιππος ο Σολεύς-Ο φιλόσοφος Χρύσιππος, γιος του Απολλωνίου από την Ταρσό, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους της Στωικής σχολής, θεωρούμενος ως ένας από τους θεμελιωτές της. Γεννήθηκε στους Σόλους ή στην Ταρσό της Κιλικίας. Στα νιάτα του είχε ασχοληθεί με τον αθλητισμό



Ο Ζήνων ο Κιτιεύς (αρχ. Ζήνων ὁ Κιτιεύς 334 π.Χ. - 262 π.Χ.) ήταν Έλληνας φιλόσοφος από το Κίτιο της Κύπρου , ο οποίος δημιούργησε τη φιλοσοφική σχολή του στωικισμού στην Αθήνα. Πατέρας του ήταν ο Μνασέας ή ο Δημέας[1] και καταγόταν από το Κίτιο, στη θέση της σημερινής Λάρνακας. Δίδαξε και πέθανε στην Αθήνα τιμώμενος από τον Δήμο των Αθηναίων. Δημιούργησε τη φιλοσοφική σχολή του στωικισμού, η οποία ονομάστηκε έτσι επειδή ο Ζήνων δίδασκε στην Ποικίλη Στοά.
Ο Ζήνων πριν ασχοληθεί με την φιλοσοφία ήταν έμπορος. Έχασε την περιουσία του μετά από ένα ναυάγιο και βρέθηκε στην Αθήνα. Εκεί έγινε μαθητής του κυνικού Κράτητα και μετά στη Μεγαρική Σχολή του Ξενοκράτη.



Ο Αντισθένης -Ο Αντισθένης ο νεότερος, ήταν Έλληνας φιλόσοφος, ιδρυτής της σχολής των Κυνικών Φιλοσόφων. Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 444 π.Χ. Υπήρξε αρχικά μαθητής του Γοργία και στην συνέχεια του Σωκράτη.



Ο Θαλής ο Μιλήσιος, ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και ο αρχαιότερος των προσωκρατικών, ο πρώτος των επτά σοφών της αρχαιότητας, μαθηματικός, φυσικός, αστρονόμος, μηχανικός, μετεωρολόγος και ιδρυτής της Ιωνικής Σχολής της φυσικής φιλοσοφίας στη Μίλητο.Ο Θαλής γεννήθηκε στη Μίλητο το δεύτερο μισό του 7ου αι, τότε που ήκμαζαν οι ελληνικές αποικίες της Ιωνίας. Γιός του Εξαμύα (με ευγενική καταγωγή, από το γένος των Θηβών, Κάδμου και Αγήνορα) και της Κλεοβουλίνας (κόρης του Κλεόβουλου του Λίνδιου).


 Πυθαγόρας ο Σάμιος




Επίσης......




Μορφές της «ελληνιστικής» εποχής του Πτολεμαϊκού βασιλείου στην Αίγυπτο 


Η ανακατασκευή προσώπου της Κλεοπάτρας βασίστηκε στην προτομή του Βερολίνου (μέσα του 1ου αιώνα π.Χ.) που έγινε γύρω από την εποχή των επισκέψεών της στη Ρώμη το 46–44 π.Χ.



Επίσης .....



Ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός 


Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα -Η Θεοδώρα ήταν αυτοκράτειρα και η σύζυγος του διάσημου αυτοκράτορα Ιουστινιανού του Μέγα. Φέρεται ως μία από τις διασημότερες γυναίκες στην παγκόσμια ιστορία και η διασημότερη αυτοκράτειρα του Βυζαντίου.


Επίσης .................



Ο Ιούλιος Κάισαρ-Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρ, ήταν Ρωμαίος πολιτικός, στρατηγός και αξιόλογος συγγραφέας της λατινικής ιστοριογραφίας. Έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στον μετασχηματισμό της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.



Ο αυτοκράτορας Καλιγούλας -Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας Γερμανικός, πιο γνωστός από το προσωνύμιο Καλιγούλας, ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας από το 37 μ.Χ. έως το 41 μ.Χ. και μέλος της πρώτης δυναστείας που κυβέρνησε στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία, γνωστή ως η Ιουλιο-Κλαυδιανή δυναστεία



Ο στρατηγός Σκιπίων  236-183 π.Χ. -Ο Πόπλιος Κορνήλιος Σκιπίων ο Αφρικανός, γνωστός και ως Σκιπίων ο Αφρικανός, ήταν στρατηγός κατά το Β΄ Καρχηδονιακό Πόλεμο και πολιτικός της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας.



Η Ζηνοβία ( 240 - 275) ήταν βασίλισσα της Παλμύρας της ρωμαϊκής αποικίας στη σημερινή Συρία, που βασίλευσε από το 267 ή 268 μέχρι το 272 μ.Χ. Το πλήρες όνομά της είναι Σεπτιμία Ζηνοβία




Ρωμαίος αυτοκράτορας Αδριανός (σ. 117–138)




Ρωμαίος πολιτικός Marcus Tullius Cicero-Ο Μάρκος Τύλλιος Κικέρων ήταν Ρωμαίος πολιτικός, ρήτορας, δικηγόρος και φιλόσοφος, ο οποίος υπηρέτησε ως ύπατος το έτος 63 π.Χ.. Καταγόταν από πλούσια οικογένεια και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους ρήτορες και πεζογράφους



Ρωμαίος αυτοκράτορας Ελαγαμπάλος (218-222 μ.Χ.)



Ο Ανίβας (Hannibal Barca) βασίζεται σε προτομή που βρέθηκε στην Καπούη  Capua



Σέπτιμιος Σεβήρος -Ο Λεύκιος Σεπτίμιος Σεβήρος Αύγουστος, γνωστός και ως Σεβήρος, ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας από το 193 έως το 211. Ο Σεβήρος γεννήθηκε στη Λέπτις Μάγκνα στη ρωμαϊκή επαρχία της Αφρικής.









ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ