Ένας «Αιρετικός» Αρχαιολόγος – Ερευνητής Αποκαλύπτει


Ο Γιώργος Σαχίνης παρουσιάζει, τον χαρακτηρισμένο ως και « Αιρετικό»  Αρχαιολόγο - Σπηλαιολόγο και καθηγητή στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  Αδαμάντιο Σάμψων.

Ο ερευνητής - αρχαιολόγος, που θεωρείται από τους κορυφαίους ειδικούς στη μελέτη της Μεσολιθικής και Νεολιθικής Περιόδου για τοποθεσίες στη νότια και κυρίως τη αιγαιοπελαγίτικη νησιωτική Ελλάδα, με αφορμή την έρευνα του στο «Σπήλαιο του Κύκλωπα», στη νησίδα Γιούρα,  Αλοννήσου και τις συγκρίσεις του με την έρευνα στο “Σπήλαιο του Σαρακηνού“, στη Βοιωτία, επιχειρηματολογεί γιατί την Μεσολιθική περίοδο, ο Αιγαιακός χώρος ήταν σε συνεχή κατοίκηση και δεν εμφανίζεται Κενό, αποκρούει την Θεωρία της Καθόδου φύλων, ενώ παρουσιάζει  μοναδικά σύμβολα για την πρωτογραφή, που ανακάλυψε στην αρχαιολογική του  έρευνα.



 ΚΡΗΤΗ TV


Το κεραμικό του 5500-6000 πΧ, που βρέθηκε στη νησίδα Γιούρα των Βορείων Σποράδων και φέρει αλφαβητική Ελληνική γραφή, όπου διακρίνονται, σχεδόν όμοια με τα γράμματα των κλασσικών Ελληνικών αλφαβήτων, τα στοιχεία Α, Υ, Δ. Το εύρημα αυτό δεικνύει, ότι το ελληνικό αλφάβητο είναι παλαιότερο των Ελληνικών Γραμμικών Γραφών.
  ΔΥΟ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ αρχαιολόγου ΑΔ.ΣΑΜΨΩΝ  

ΕΔΩ
Το Ελληνικό αλφάβητο εν χρήση στην νήσο Μήλο το 2500 π.Χ.;



full-width

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ