Ο «Παρθενώνας των ναυαγίων» παραδίδεται στο κοινό

Είναι το αρχαιότερο ναυάγιο του κόσμου που μπορεί να προσεγγίσει  κάποιος και βρίσκεται στη Θεσσαλία

Τον «Παρθενώνα των ναυαγίων», αποδίδει φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο παγκόσμιο καταδυτικό κοινό. Το κλασικό ναυάγιο της Περιστέρας, στα ανοιχτά της Αλοννήσου, με τους 4.000 οινοαμφορείς, είναι το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο στο οποίο μπορεί άνθρωπος να καταδυθεί, ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα.




Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας περιλαμβάνει  την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση εννέα συνολικά ναυαγίων – Υποβρύχιων Μουσείων στις Σποράδες και τον Δυτικό Παγασητικό. Μια κρίσιμη μάζα ναυαγίων στα πανέμορφα νερά της Θεσσαλίας, που σε συνδυασμό με το Κέντρα Ενημέρωσης που λειτουργούν στη στεριά και προσφέρουν μια εξίσου μοναδική εμπειρία εικονικής κατάδυσης σε όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταδυθούν,  αποτελούν ισχυρό αναπτυξιακό  εργαλείο που φέρνει θέσεις εργασίας και χρήμα στην τοπική οικονομία.►www.in.gr/





Πρωτότυπος Εγκατάσταση συστήματος υποβρύχιας αυτοδύναμης (με ηλιακούς συλλέκτες) που παρέχει σε πραγματικό χρόνο:
-Video streaming από 5 υποβρύχιες κάμερες
-ελεγχόμενης από την ξηρά κάμερα έρευνας-
πλήρεις δεδομένα και στατιστικά στοιχεία καιρού-πλήρη δεδομένα και
ηλιακή ενέργεια
Οι κάμερες εκτελούν ένα λογισμικό αναγνώρισης εικόνων, το οποίο μπορεί να στέλνει ειδοποιήσεις και ενημερώσεις σχετικές με τις αναγνωρίσεις προτύπων προγραμματισμού κατά παραγγελία (δύτες, ψάρια, ROV κ.λπ.)
Εννοιολογικός σχεδιασμός και υλοποίηση περιβλημάτων και φωτογραφικών μηχανών / αλγορίθμων UW, ηλεκτρονικών, δικτύων και μηχανικής μάθησης από τον Γιώργο Παπαλάμπρου (ΕΜΠ / Σχολή Ναυπηγικής και Ναυτικής Μηχανικής) και Βασίλη Μεντογιάννη (Ομάδα UFR) .
Λειτουργία και υποστήριξη κατάδυσης από τον Κώστα Κατσιούλη (NGUE) .
Το έργο τέθηκε σε λειτουργία και χρηματοδοτήθηκε από την Εφορεία Υποβρύχιων Αρχαιοτήτων / Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος " BLUEMED MED 2014-2020 "

Κοντά στο βόρειο ελληνικό νησί της Αλόννησσου βρίσκεται ένα αξιοθαύμαστο αρχαίο ναυάγιο.
Τα ερείπια ενός μεγάλου φορτηγού πλοίου που άλλαξε την αντίληψη των αρχαιολόγων για την ναυπηγική κατά την αρχαιότητα.
Το ναυάγιο της Περιστέρας που ονομάστηκε έτσι από  το ακατοίκητο ελληνικό νησί απέναντι από την Αλόννησο, όπου ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το φορτηγό πλοίο ήταν φορτωμένο με χιλιάδες αμφορείς ή αγγεία, πιθανότατα με κρασί, όταν βυθίστηκε στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ.


               ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΊΟΥ              

ΚΛΙΚ 


Κάμερα σε πραγματικό χρόνο 24x7x365

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Το αρχαίο ναυάγιο που αλλάζει τις γνώσεις για την ναυπηγική των Ελλήνων θα είναι προσβάσιμο στους δύτες .


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ