Αρχαίο ελληνικό άγαλμα της Αφροδίτης βρέθηκε στον Τάραντα ανοιχτά του κόλπου στις ιταλικές ακτές
Το αγαλματίδιο της θεάς Αφροδίτης ανακαλύφθηκε στον βυθό της θάλασσας στα ανοικτά Τάραντα της Νότιας Ιταλίας
Ένα αρχαίο ελληνικό αγαλματίδιο, περίπου 80 εκατοστά ύψος, βρέθηκε στην θάλασσα 15 μέτρα βάθος στα ανοικτά Cape San Vito, Τάραντα, στη Νότια Ιταλία.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος της πόλης διευκρίνισε ότι είχε βρεθεί μόνο το ελληνικό άγαλμα - και όχι ένα ναυάγιο όπως αναφέρθηκε κάποια άλλη στιγμή . Το αγαλματίδιο είναι εμπνευσμένο από ένα διάσημο άγαλμα της Ελληνιστικής περιόδου, το οποία στη συνέχεια αντιγράφηκε πολλές φορές.
Απεικονίζει τη θεά Αφροδίτη, που εμφανίζεται εντελώς γυμνή, κλίνει προς έναν πυλώνα που έχει πλέον χαθεί, για να αφαιρέσει το σανδάλι της από το αριστερό της πόδι. Στην άλλη πλευρά της πιθανότατα να κρατά ένα μήλο, ένα παραδοσιακό χαρακτηριστικό της Αφροδίτης, ή ίσως ένα δοχείο του μακιγιάζ. (Χρηστικό αντικείμενο )
Ο καλλιτέχνης και η ημερομηνία που έχει αντιγραφεί αρχικά, συχνά έχουν αμφισβητηθεί: πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα αντίγραφα έχουν εμπνευστεί από ένα χάλκινο γλυπτό που έγινε κατά τα τέλη του τρίτου αιώνα π.Χ. πιθανά από τον Πολύμαχο . Ορισμένοι μιλούν για ένα έργο στην παράδοση των γλυπτών του Λυσίππου ή και από τα έργα ζωγραφικής που δημιουργήθηκαν από τον Απελλή, ενώ άλλοι πιστεύουν το πρωτότυπο δημιουργήθηκε σε εργαστήριο στην Αλεξάνδρεια.
H σημαία με το σήμα της πόλεως του Τάραντα στα ελληνικά .
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ