Ένας τάφος που δημιουργήθηκε κατά το πρώτο κύμα ελληνικής αποικιοκρατίας της Ταυρικής (Κριμαίας ) ή στο δεύτερο μισό του 6ου αιώνα π.Χ., βρέθηκε από τους αρχαιολόγους στο Μυρμίκιον, μια αρχαία ελληνική αποικία κοντά στην πόλη του Κερτς.
«Ενώ ανακαλύψαμε την αρχαία ελληνική πόλη του Μυρμίκιου κοντά στο Κερτς πριν από δύο χρόνια συναντήσαμε μια νέα νεκρόπολη, φέτος ανακαλύψαμε νέους τόπους ταφής, πολύ αρχαίους και χρονολογούμενους στο δεύτερο μισό του 6ου αιώνα π.Χ. ή την περίοδο του πρώτου ελληνικού κύματος του αποικισμού της χερσονήσου της Κριμαίας, μια πολύ σπάνια ανακάλυψη ", δήλωσε ο επικεφαλής της εκστρατείας ....«Μυρμίκιον», αξιωματούχος του κρατικού μουσείου Ερμιτάζ Αλέξανδρος Μπουγιάν.
©ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ |
Η μικρή σαρκοφάγος, η οποία έχει διαστάσεις 70 με 40 εκατοστά, δυστυχώς αποδείχθηκε άδεια |
"Δύο πράγματα είναι ασυνήθιστα γι 'αυτόν: πρώτα απ' όλα, είναι πολύ ασυνήθιστο για την εποχή του, επειδή ήταν κομμένος από ένα ολόκληρο κομμάτι πέτρας, όχι από πέτρινα πλακάκια." Δεύτερον, προς έκπληξή μας, δεν περιείχε τίποτα. σίγουρα δεν ληστεύτηκε γιατί είχε σφραγιστεί ασφαλώς με μια πέτρινη πλάκα. Αυτό μας εξέπληξε, αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο », είπε ο επιστήμονας.
Πιθανώς, ο τάφος ήταν είτε συμβολικής φύσης είτε περιείχε στάχτες, είπε. Οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν αν κάτι τέτοιο έχει ποτέ ανακαλυφθεί σε άλλες αρχαίες ελληνικές τοποθεσίες αυτής της περιόδου.
Το Μυρμίκιον είναι μια αρχαία ελληνική πόλη που ιδρύθηκε από τους Ιώνες στα μέσα του 6ου αιώνα π.Χ. κατά μήκος της όχθης του στενού του Κέρτς και βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από μια άλλη αρχαία πόλη, το Παντικάπαιο Panticapaeum (τώρα το ακρωτήριο Karantinny στο όριο της πόλης του Kerch). Από το 1999, η περιοχή ανασκάπτεται από την αρχαιολογική αποστολή του Μυρμίκιου του Μουσείου Ερμιτάζ της Ρωσίας.
©ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ