Η Μεγαλιθική Λεωφόρος Χάρτασεν, κρυμμένη βαθιά στο τραχύ έδαφος της Αρμενίας, είναι ένα από τα ξεχασμένα αρχαία θαύματα του κόσμου. Πιστεύεται ότι είναι 6.000 έως 8.000 ετών, αυτός ο μυστηριώδης χώρος αποτελείται από πανύψηλους πέτρινους μονόλιθους. Ήταν ένα τελετουργικό μονοπάτι; Ένα αρχαίο παρατηρητήριο; Ο πραγματικός του σκοπός παραμένει ένα μυστήριο.
Σε αντίθεση με το Στόουνχεντζ ή άλλες φημισμένες τοποθεσίες, ο Χάρτασεν έχει ξεφύγει από το προσκήνιο της κύριας αρχαιολογίας κάτω από το έδαφος. Οι πανύψηλες πέτρες, που στέκονται φρουροί πάνω από το τοπίο, υπαινίσσονται έναν ξεχασμένο πολιτισμό με εκλεπτυσμένο χώρο. Ωστόσο, παρά την ηλικία και την πιθανή σημασία του, ο Χάρτασεν παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητος και ανεξερεύνητος.
Πολλές θεωρίες
Εμπόδιο κυνηγιού. Υπήρξαν και άλλες παρόμοιες δομές που χρησιμοποιήθηκαν στις κοιλάδες ως κυνηγετικά εμπόδια/κηλίδες. Βασικά τα ζώα όπως τα ελάφια θέλουν να ταξιδεύουν κατά μήκος των πλευρικών γραμμών και άλλων εμποδίων. Έτσι, αν χτίσετε μια μακρά σειρά από βράχια ελάφια τείνουν να το ακολουθήσουν. Στη συνέχεια, απλά δημιουργήσατε ένα κυνήγι τυφλό στο τέλος και να πάρετε τα θηράματα τότε καθώς έρχονται.
Οδικοί δείκτες μέσα από μια κοιλάδα που θα μπορούσε ιστορικά να έχει πλημμυρίσει ή πολλοί ταξιδιώτες έχασαν το δρόμο τους. Θα μπορούσε να είναι μια εμπορική διαδρομή και πολλοί ταξιδιώτες παίρνουν το δρόμο λόγω πλημμυρών και έτσι έχτισαν αυτούς τους δείκτες.
Συνοριακοί δείκτες. Θα μπορούσαν να είναι τόσο απλοί όσο 2 πατριάρχες 2 διαφορετικών φυλών που θέλουν να αποφύγουν τις συγκρούσεις για να σηματοδοτήσουν τα σύνορα.
Σε πιο προσεκτική ματιά είναι ένα κυνηγετικό φράγμα/φυσαλίδα. Μπορείτε να δείτε ότι σχηματίζει ένα σχήμα Γ για να διοχετεύσει τα ζώα κάτω στον κολπίσκο όπου ένας σωρός βράχου έχει συσταθεί τυφλά. Οι κυνηγοί θα ήταν κρυμμένοι πίσω από αυτό το σωρό.
Ωστόσο, παρά την ηλικία και την πιθανή σημασία του, το Hartashen παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεσκαμμένο και ανεξερεύνητο.
ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ www.coricks.com/hartashen-megalithic-avenue.../