Ζωγραφική σε Αττικό ερυθρόμορφο αγγείο με το παίγνιο του Κότταβου |
Βλέπουμε μία αναπαράσταση του παιχνιδιού
Ο Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Heather Sharpe από το West Chester University στην Πενσυλβάνια προσπάθησε να αναδημιουργήσει το παιχνίδι με τους μαθητές του. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαίνεται », επειδή έχουμε αυτές τις εικόνες , αλλά δείχνουν μόνο ένα μέρος του παιχνιδιού -. Όπου άτομα προσπαθούν να ρίξουν κάποια κατακάθια σε έναν στόχο"
Οι μαθητές χρησιμοποίησαν ένα κύπελλο πόσης τυπωμένο (κατασκευασμένο) με ακρίβεια σε 3D- , με μερικώς αραιωμένο χυμό σταφυλιών και με πρόθυμους φοιτητές που πήραν στοιχεία από το παιχνίδι από τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής αυτό το μήνα. Υπάρχουν δύο τρόποι παιχνιδιού, σύμφωνα με τα κείμενα και τα έργα τέχνης.
Ο στόχος είναι να γκρεμίσουν ένα δίσκο προσεκτικά ισορροπημένο σε μία ψηλή μεταλλική βάση στη μέση του δωματίου. Σε μια άλλη εκδοχή ο στόχος ήταν να βυθίσουν μικρά πιάτα που επιπλέουν σε ένα μεγαλύτερο αγγείο με νερό. Οι παίκτες πέτυχαν τον στόχο τους με τα εναπομείναντα κατακάθια του κρασιού στο κάτω μέρος της κύλικας .
Το μετάλλιο- βράβευση , βρίσκεται στο εσωτερικό του κυπέλλου, το οποίο αποκάλυπτε άσεμνες εικόνες που σιγά-σιγά αποκαλύπτεται 'όταν η στάθμη από το κρασί κατεβαίνει . Μια κύλικα δείχνει, για παράδειγμα έναν άνδρα να διεισδύσει σε μια γυναίκα. Για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στον Κότταβο οι συμμετέχοντες έπρεπε να πετάξουν το κατακάθι από το κρασί και με την παλάμη στο στόχο τους, σαν να επρόκειτο για ρίψη ,ας σκεφτούμε σήμερα , ενός φρίσμπι.
Οι Έλληνες παίκτες την στιγμή εκείνη θα προφέρουν το όνομα του αντικειμένου της αγάπης τους πριν από την ρίψη του κρασιού . Ευτυχώς οι σκλάβοι ή οι υπηρέτες ήταν γύρω για να καθαρίσουν το χάος που αφήνεται πίσω καθώς στο παιχνίδι ο καθένας πιτσιλιά με κρασί όλο το πάτωμα.