Ελληνικές αποθήκες κρασιού ανακάλυψαν στην Beheira της Αιγύπτου.



Αποθήκες οίνου της Πτολεμαϊκής περιόδου με ειδικά τοιχώματα για να διατηρούν σταθερές θερμοκρασίες στο περιβάλλον εσωτερικά όπου φυλάσσονταν ο οίνος έφτιαξαν οι Έλληνες στην περιοχή αυτή .


Η αρχαιολογική αποστολή του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων που εργάστηκε στις ανασκαφές στο Tel Kom al Trogy στο Κυβερνείο του Al-Bihera έφερε στο φως την τρίτη ενότητα ενός οινοποιείου με τις κυψέλες αποθήκευσης οίνου .






  • Για να αντιμετωπίσουν την ζεστό κλίμα της Αιγύπτου έχοντας την ανάλογη τεχνογνωσία οι Έλληνες εκεί δημιούργησαν αποθηκευτικούς χώρους όπου φυλάσσονταν το κρασί , βασικό στοιχείο του πολιτισμικού τρόπου της ζωής  τους 

Ο Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, Δρ. Mostafa Waziri, δήλωσε ότι οι χώροι αποθήκευσης έχουν ένα πολύ ξεχωριστό αρχιτεκτονικό στυλ. Χτίστηκαν με χοντρά τοιχώματα από τούβλα ψημένου πηλού  . Στο τοίχο προστέθηκαν πλάκες ασβεστόλιθου διαφόρων μεγεθών. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αυτό έγινε για να κρυώσει τα δωμάτια για την αποθήκευση του κρασιού.



Ευρήματα από το οινοποιείο


Ο Διευθυντής από το  Υπουργείο Αρχαιοτήτων, ο Δρ Ayman Ashmawy δήλωσε ότι η περιοχή ήταν γνωστή για το υψηλής ποιότητας κρασί της, το οποίο θεωρήθηκε ως το καλύτερο κρασί κατά τη διάρκεια της Ελληνικής και Ρωμαϊκής εποχής.



Ο Δρ Ashmawy επεσήμανε ότι θραύσματα μωσαϊκού και ζωγραφισμένου τοίχου στο χώρο δείχνουν την ύπαρξη άλλων κτιρίων στο συγκρότημα που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη. Αυτά τα κτίρια μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί για τους επιβλέποντες και τους υπαλλήλους του οινοποιείου.



Μια συλλογή κλιβάνων, κεραμικής και νομισμάτων από την Πτολεμαϊκή περίοδο μέχρι την βυζαντινή εποχή  επίσης ανακαλύφθηκε.




ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ