Ο αρχαιολόγος που συνέδεσε το όνομά του με την αποκάλυψη Γεννήθηκε στον Κοθρέα στην Κεφαλονιά, ο Παναγιώτης Καββαδίας και ήταν ο αρχαιολόγος που συνέδεσε το όνομά του με την αποκάλυψη ενός από τα πιο σημαντικά μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού. Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.-1810
Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Οκτώβριος 1810. Ο Καββαδίας γεννήθηκε το 1850 και σπούδασε φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου με υποτροφία. Από το 1879 εργάστηκε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, όπου έκανε σημαντική αρχαιολογική και διοικητική εργασία.
Ο Παναγιώτης Καββαδίας ήταν Έλληνας αρχαιολόγος που ήταν μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Ακαδημίας Αθηνών το 1926. Ο γιος του ήταν ο γιατρός Αλέξανδρος Πολύκλειτος Καββαδίας. Το 1881 κατάφερε να πάρει από την Ελληνική Αρχαιολογική Εταιρεία μόνο 800 δραχμές για να ξεκινήσει ανασκαφές για το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
Άποψη του αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου. Χρονολογία έκδοσης 1831-1838
Αυτό είχε ήδη προηγηθεί μια αποτυχημένη ανασκαφή από Γάλλους αρχαιολόγους, δηλαδή τη Γαλλική Αρχαιολογική Επιστημονική Επιτροπή του Μοριά, αλλά ο επίμονος αρχαιολόγος της Κεφαλονιάς ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει την έρευνά του για την «αρχαιολογική ανακάλυψη του αιώνα» με ανεκτίμητα ευρήματα.
Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου - 1867
Ο Καββαδίας ήταν αυτός που, εξερευνώντας συστηματικά το ιερό του Ασκληπιού, βρήκε το Όρος Κυνάρτιο κάτω από ένα πυκνό δάσος που θα αποκάλυπτε το διάσημο θέατρο που ήταν έργο του Πολύκλειτου.
Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Χρονολογία έκδοσης γκραβούρας 1867 Χτισμένο τον 4ο αιώνα π.Χ., το θέατρο επεκτάθηκε τον 2ο αιώνα, είχε χωρητικότητα 14.000 θεατών και προστατεύεται τώρα από την UNESCO, καθώς θεωρείται ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό ορόσημο μεγάλης πολιτιστικής και αρχαιολογικής σημασίας. Η συγκλονιστική ακουστική του θεάτρου, ειδικά για έναν χώρο αυτού του μεγέθους, εντυπωσιάζει ακόμα σήμερα. Ο αρχαιολόγος, ο οποίος είχε διαβάσει συστηματικά όλες τις ενδείξεις των αρχαίων συγγραφέων, ειδικά του Παυσανία, συνειδητοποίησε ότι η πλαγιά που σχημάτισε ένα απαλό κοίλο θα κρυβόταν από κάτω λογικά το αρχαίο θέατρο .
Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου - 1892
Ανακάλυψε όλα τα σημαντικά μνημεία της περιοχής, αν και αργότερα κατηγορήθηκε ότι δεν ήταν προσεκτικός μαζί τους, προκαλώντας σημαντική ζημιά. Αλλά ήταν αυτός που αποκάλυψε το θέατρο και παρείχε τις πρώτες επεμβάσεις αποκατάστασης. Λίγο αργότερα, το 1885, ξεκίνησε να εργάζεται στην Ακρόπολη, ανασκάπτοντάς το από το ένα άκρο στο άλλο και ίδρυσε το πρώτο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ πολλές από τις ανακαλύψεις του κοσμούν το σημερινό νέο μουσείο. Αποκατάσταση του θεάτρου
Κάτοψη του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου.
1923
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις σημαντικές ανακαλύψεις του στην Κεφαλονιά, αλλά και το γεγονός ότι πολλά από τα αντικείμενα που βρήκε στο νησί όπου γεννήθηκε εκτέθηκαν στο πρώτο αρχαιολογικό μουσείο του Αργοστολίου, που ιδρύθηκε από τον ΓΕΡΜΑΝΌ ΚΑΛΛΙΓΆ ΚΑΙ ΣΤΕΓΆΣΤΗΚΑΝ ΜΑΖΊ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΆΣ. ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ://www.greecehighdefinition.com/ ΚΑΙ travelogues.gr/
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ