Οκτώ αρχαίοι τάφοι στη Σικελία επιβεβαίωσαν τις εξιστορήσεις του Ηροδότου...Μια στρεβλή έρευνα.


Οκτώ αρχαίοι τάφοι στη Σικελία άραγε επιβεβαίωσαν τις εξιστορήσεις του Ηροδότου ; 


Φωτογραφία ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

Οι μάχες των αρχαίων Ελλήνων στην Σικελία- Βασίστηκαν σημαντικά οι αρχαίοι Έλληνες στη βοήθεια μη Ελλήνων μισθοφόρων για να πολεμήσουν τους Καρχηδόνιους εχθρούς τους στη Σικελία, όπως αποκαλύπτει μία νέα αμερικανο-ιταλική επιστημονική μελέτη, που έκανε γεωχημικές αναλύσεις σε σκελετούς, οι οποίοι βρέθηκαν σε τάφους ηλικίας περίπου 2.500 ετών.
Ηρόδοτος: Επιβεβαιώθηκαν άραγε οι εξιστορήσεις του από ομάδα αρχαιολόγων και γενετιστών βιοτεχνολόγων;

Μια έρευνα που είναι τόσο λάθος ,κάτι  που ίσως σπάνια συναντά κάποιος...! 

Αναφέρει η είδηση ...

... Οι Σικελικοί Πόλεμοι των Συρακουσίων και άλλων ελληνικών πόλεων της Σικελίας κατά των Καρχηδονίων (που εξορμούσαν κυρίως από την περιοχή της σημερινής Τυνησίας) καταγράφηκαν από τον Ηρόδοτο, τον Διόδωρο Σικελιώτη και άλλους συγγραφείς. Κατά καιρούς είχε εκφραστεί ο προβληματισμός κατά πόσο ο Ηρόδοτος, ως Αρχαίος Έλληνας, έτεινε να παρουσιάσει απολύτως αντικειμενικά εκείνες τις μάχες.

Για παράδειγμα, σύμφωνα τον Ηρόδοτο, στην πρώτη μάχη της Ιμέρας (που ήταν ελληνική αποικία) το 480 π.Χ. αναφέρεται ότι οι ντόπιοι Έλληνες έλαβαν βοήθεια από άλλους Έλληνες συμμάχους και νίκησαν τους Καρχηδόνιους. Αλλά στη δεύτερη μάχη το 409 π.Χ. οι ντόπιοι έμειναν χωρίς έξωθεν ελληνική βοήθεια και η Ιμέρα έπεσε στα χέρια των Καρχηδονίων.

Η πρόσφατη ανακάλυψη στη Σικελία οκτώ ομαδικών τάφων που σχετίζονταν με τις μάχες της Ιμέρας επέτρεψε στους επιστήμονες να διερευνήσουν κατά πόσο η εξιστόρηση του Ηροδότου είναι πλήρως αξιόπιστη. Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Ιταλία, με επικεφαλής τη δρα Κάθριν Ραϊνμπέργκερ του Τμήματος Ανθρωπολογίας του αμερικανικού Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, ανέλυσαν ισότοπα στροντίου και οξυγόνου από τα δόντια 62 σκελετών στρατιωτών που βρέθηκαν στους τάφους, βγάζοντας συμπεράσματα κατά πόσο οι πεσόντες στις μάχες ήταν ντόπιοι ή όχι (το χημικό «προφίλ» των δοντιών διαφέρει ανάλογα με τη χώρα προέλευσης ενός ανθρώπου).

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι εν μέρει η ιστορική αφήγηση είναι σωστή, καθώς υπήρξαν όντως δύο μάχες στην Ιμέρα, περίπου τα δύο τρίτα των δυνάμεων της Ιμέρας στην πρώτη μάχη δεν ήταν ντόπιοι (ενώ στη δεύτερη μάχη μόνο το ένα τέταρτο δεν ήταν ντόπιοι) και Έλληνες στρατιώτες από άλλα μέρη εκτός Ιμέρας πολέμησαν στο πλευρό των ντόπιων Ελλήνων. Από την άλλη πλευρά, όμως, η ανάλυση δείχνει ότι πολλοί από τους μη ντόπιους στρατιώτες στην πραγματικότητα δεν ήταν Έλληνες, αλλά από άλλα μέρη της Μεσογείου, πιθανώς μισθοφόροι για λογαριασμό των Ελλήνων.

«Πιθανώς οι αρχαίες κοινότητες και σίγουρα οι αρχαίοι στρατοί εμφάνιζαν μεγαλύτερη διαφοροποίηση από ό,τι αρχικά νομίζαμε», ανέφερε η κ. Ραϊνμπέργκερ....


ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΑ «ΙΜΕΡΑ»
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΙΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ  480 π.Χ.

ΌΜΩΣ...
Οι ισοτοπικές τιμές του κολλαγόνου αντανακλούν τη διατροφή των τελευταίων δέκα ετών, περίπου, πριν από τον θάνατο του οργανισμού που μελετάται. Αυτό συμβαίνει γιατί σε κάθε ζωντανό οργανισμό τα οστά αναδημιουργούνται συνεχώς με την αλληλεπίδραση των οστεοβλαστών και οστεοκλαστών, κυττάρων που είναι υπεύθυνα γι’ αυτήν τη διαδικασία (Hedges et al., 2007). Ο ακριβής ρυθμός αυτής της διαδικασίας δεν έχει πιστοποιηθεί (Babraj et al., 2002), διαφέρει σε κάθε θηλαστικό και εξαρτάται από την ηλικία, το σωματικό βάρος και την καταπόνηση του κάθε οστού· θεωρείται πάντως σχετικά ακριβές ότι κάθε 10-30 χρόνια η διαδικασία της αναδημιουργίας των οστών είναι πλήρης. Έτσι, κάθε 10 χρόνια ένας οργανισμός θα έχει διαφορετικές ισοτοπικές τιμές, αν μέσα στο διάστημα αυτό άλλαξε θεαματικά τη διατροφή του.

Η μέτρηση του στροντίου είναι μια αξιόπιστη μέθοδος ιχνηλάτησης των μετακινήσεων στην αρχαιότητα. Η αρχή της είναι παρόμοια με των σταθερών ισοτόπων. Η αναλογία των δύο ισοτόπων 87Sr/ 86Sr ποικίλλει στα πετρώματα και μεταφέρεται στους οργανισμούς από το έδαφος μέσω της τροφικής αλυσίδας (Sillen & Kavanagh, 1982). Το στρόντιο αντικαθιστά το ασβέστιο στον σκελετό και εναποτίθεται στα οστά και στην αδαμαντίνη των δοντιών. Καθώς τα δόντια δημιουργούνται στην παιδική ηλικία και δεν μεταβάλλονται ως ιστοί κατά τη διάρκεια της ζωής, χρησιμοποιούνται για να μελετηθεί η μετακίνηση των ατόμων. Αν η τιμή του στροντίου στα δόντια ενός ατόμου διαφέρει από την τιμή που έχουν τα πετρώματα στον τόπο όπου έχει ταφεί το άτομο, αυτό μπορεί να αποτελεί μια ένδειξη ότι το άτομο αυτό μετακινήθηκε από τον τόπο που γεννήθηκε στον τόπο που πέθανε. Για να συνδέσουμε έναν οργανισμό με μια συγκεκριμένη γεωλογική περιοχή, πρέπει να γνωρίζουμε όχι μόνο την ισοτοπική σύνθεση των πετρωμάτων, αλλά και την τιμή του βιοδιαθέσιμου στροντίου των πετρωμάτων. Έτσι, χρειάζεται και σ’ αυτήν την περίπτωση να μετρήσουμε τα ισότοπα από αρχαιοζωολογικό υλικό, αλλά, επιπλέον, και από σύγχρονα περιβαλλοντικά παράλληλα (proxies), όπως φυτά και μικρά ζώα, συνήθως, σαλιγκάρια. Η ποικιλομορφία της γεωλογικής σύστασης, δεν μπορεί να μας πληροφορήσει με ασφάλεια ότι τα άτομα σε έναν πληθυσμό παρουσιάζονται ως γηγενείς. Ακόμη και αν όλα τα άτομα έχουν την ίδιες τιμές , αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν όντως όλοι γηγενείς, καθώς μπορεί να προέρχονται από άλλη περιοχή με την ίδια ακριβώς γεωλογική σύσταση εδάφους....

Πήραν λοιπόν δείγματα και έβγαλαν τα παρακάτω συμπεράσματα, δηλαδή ότι, ένας σκελετός δεν είναι από Σικελία γιατί οι τροφές που έτρωγε δεν είναι από εκεί…είναι από τον Εύξεινο Πόντο...  Έλληνες δηλαδή που ζούσαν επί εκατοντάδες χρόνια εκεί στην Μαύρη θάλασσα είναι «βάρβαροι»…. ή την Ιβηρική   από τις δεκάδες ελληνικές πόλεις με Έλληνες που τρέφονταν με προϊόντα της Ιβηρικής αυτοί  συμπεραίνουν  οι ερευνητές ότι δεν είναι Έλληνες αλλά Καταλανοί…Μιλάμε …τόσο σοβαρή έρευνα …!!!Διαβάστε παρακάτω...


Αναφέρουν ...«Οι ισοτοπικές μελέτες δείχνουν ότι πιθανώς επρόκειτο για ανθρώπους που μισθώνονταν από την ακτή της Καταλανίας, από όλη την Ιβηρική Χερσόνησο, από την ηπειρωτική Ελλάδα ή ακόμη και από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Έτσι, μπορεί να ήταν είτε Έλληνες είτε αυτόχθονες που οι κλασσικές πηγές θεωρούσαν βαρβάρους. Προφανώς αυτοί οι “βάρβαροι” ήταν πολύ πιο ενσωματωμένοι στις καθημερινές ζωές των “κανονικών” Ελλήνων από ό,τι θεωρείτο έως τώρα», δήλωσε στο New Scientist ο δρ Μάριο Νόβακ του Ινστιτούτου Ανθρωπολογικών Ερευνών της Κροατίας.

Προφανώς ο Δρ από την Κροατία δεν γνωρίζει Ιστορία ,ανήκουστα συμπεράσματα Σκύθες Θράκες και από όλους τους λαούς πολέμησαν μαζί με τους ΄’Έλληνες σε όλη την διάρκεια της Ιστορίας…


Αναφέρουν... Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι ελληνικές ιστορικές πηγές υποτίμησαν την εμπλοκή των ξένων μισθοφόρων, προκειμένου να προάγουν μία πιο ελληνοκεντρική αφήγηση και να ευθυγραμμίσουν τη νίκη στην πρώτη μάχη της Ιμέρας με άλλες ελληνικές επιτυχίες κατά των Περσών στην ηπειρωτική Ελλάδα περίπου την ίδια εποχή. Επίσης, η αρχαιοελληνική κοινωνία πιθανώς δεν ενθουσιαζόταν γενικότερα στην ιδέα των ξένων μισθοφόρων, οπότε το θέμα έτεινε να αποσιωπάται.



Έρευνα σε αρχαίο DNA σε ελληνική αποικία στη Σικελία.






Αυτά τα τελευταία συμπεράσματα είναι των ερευνητών ότι δηλαδη οι ξένοι βάρβαροι βοήθησαν στην Μάχη του Μαραθώνα  την Ναυμαχία της Σαλαμίνας την Μάχη των Θερμοπύλων και δεν είναι καθαρά ελληνικές ΄νίκες....Απίστευτες ερμηνείες ,η προσπάθεια ανατροπής της Ιστορίας είναι φανερή  
…..Τόσο λάθος συμπεράσματα σπάνια συναντά κανείς Εδώ προσπαθεί να διαχωρίσει τους Έλληνες Σικελιώτες από τους άλλους Έλληνες λες και είναι άλλος λαός .Διαχωρίζει ανθρώπους ανάλογα που διέμεναν και τρεφόντουσαν. Έτσι λοιπόν ενώ όλη η Μαύρη Θάλασσα κατοικείται περιμετρικά από Έλληνες τους θεωρεί στα συμπεράσματα ότι είναι άλλοι  και προσθέτει ότι είναι βάρβαροι.  από την έρευνα που κάνουν δεν μπορεί να αποδειχθεί εφόσον ο τόπος που διέμεναν τους διαχωρίζει και μόνον. Στις αργότερα ονομαζόμενες Καταλανικές ακτές, τις Ιβηρικές δηλαδή, διέμεναν χιλιάδες Έλληνες σε πολλές παράλιές κυρίως πόλεις .Επίσης στις Β Αφρικάνικές ακτές ...Εκεί και εάν  διέμεναν Έλληνες...Ολόκληρες πόλεις ...

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΙΜΕΡΑΣ - ΣΙΚΕΛΙΑ  480 π.Χ. - Διόδωρου Σικελιώτη






Παλαιοδιατροφή
Ευφροσύνη Βήκα-Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου


Παλαιοδιατροφή κεφ 6 by ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ